Prevremeno rođena beba inkubator
Profimedia
Prevremeno rođena beba inkubator

Profimedia

Dugo je verovao da je njegova ćerkica u inkubatoru, a beba nije ni postojala, Foto: Profimedia

Samanta Vajls (33) uverila je svog bivšeg dečka Davida da je rodila njegovo dete kako bi izvukla novac od njega, a da bi definitivno uspela u svojoj nameri, rekla mu je da je dete teško bolesno.

Njih dvoje su se upoznali preko interneta i počeli su da žive zajedno 2015. godine. Nedugo potom Samanta je rekla da je trudna, ali kako je konzumirala drogu, David je strahovao da će njeno ponašanje i stil života izazvati spontani pobačaj. To je dovelo do brojnih svađa i sukoba, a na kraju i raskida. Posle nekoliko meseci, Samanta se javila bivšem i rekla mu da se porodila. Ona je rekla da je beba rođena sa veoma malo težinom i da nije dobro. Tada ga je uništila porukom da se novorođenče nalazi u inkubatoru i da se 'spremi na ono najgore'.

Nesrećni otac je pokušao da uplati novac u bolnicu, ali su mu oni rekli da takva beba ne postoji. Misleći da je posredi greška, David i njegova porodica poslali su Samanti više od 1.000 evra za odeću za devojčicu! Iako je David tražio da vidi ćerkicu, Samanta, koja inače radi kao negovateljica za starije ljude s psihičkim problemima, govorila da ne sme da posećuje bebu dok je u bolnici.

Prevara je otkrivena kada je David unajmio advokata da mu omogući pristup njegovoj bolesnoj ćerkici. Odmah je podneo tužbu protiv bivše, a tokom suđenja saznalo se o svim detaljima prevare.

- U početku je David slao 30 funti nedeljno, potom 50, a onda i 70. Sve vreme ga je ucenjivala da neće videti dete ako joj ne šalje novac... Tek kada se obratio advokatu shvatio je da je prevaren - rekao je tužilac.

Samanta je na sudu priznala da je počinila prevaru i osuđena je na osam meseci uslovne zatvorske kazne.