četka
printscreen/facebook
četka

printscreen/facebook

četka, Foto: printscreen/facebook

Emnili Long, mama i blogerka iz Amerike, upozorila je ljude u jeku sezone na opasnost koja može da vreba iz roštilja. Evo o čemu se radi:

- I zvanično je počela sezona roštilja, a ja od 2015. godine svakog leta osećam obavezu da sa svima podelim upozorenje o ovoj opasnosti.

Pre tri godine, zagrizla sam jedan zalogaj pljeskavice i odmah osetila kao da gutam staklo. Osetila sam oštar bol u grlu i počela sam da se davim i povraćam.

 

Pokušavala sam da vodom sperem to što mi je smetalo, ali bol se nikako nije smanjivao.

Shvatili smo da moram na Hitnu pomoć i tamo smo našli krivca - jedno čelično vlakno iz četke za roštilj zabilo mi se sa obe strane u grlo.

Bila sam van sebe, ne samo zbog sebe, već pri pomisli da je to moglo da se desi i mom sinu.

Kada smo se vratili kući, pažljivo smo pogledali roštilj i videli gomilu tih iglica svuda u njemu.

Sela sam za kompjuter i izguglala te četkice - naslovi o nesrećnim slučajevima nisu prestajali da iskaču. Deca su ginula, jedna žena je mesecima bila prikačena na cev za hranjenje jer nisu shvatali šta je to boli u stomaku - ispostavilo se da joj je ta iglica pocepala stomak.

Ispostavilo se da sam odlično prošla jer se meni samo zaglavila u grlu.

- Zato vas molim - dobro pregledajte roštilje i bacite ovakve četke ako ih imate. Kada idete kod prijatelja na roštilj, upozorite ih.

Mene je jedan jedini zalogaj odveo u bolnicu i srećna sam što sam tako glatko prošla.

Tagovi

Komentari (1)

Цицка

15.06.2018 09:51

U Srbiji treba da se zabarani rostilj na cumur i ko zna sta sve upotrebljavaju i za ciscenje i za podgrevanje , dovoljan je rostilj ali kvalitetan na struju sa ravnom plocom , ovaj na cumur ne samo sto zagadjuje okolinu vec je jako stetan i za one koji rade na njemu ...za rostilj majstore .