Boško Obradović
Zoran Ilić
Boško Obradović

Zoran Ilić

Boško Obradović, Foto: Zoran Ilić

Predsednik Dveri žestoko je na svom profilu na društvenoj mreži Tviter opleo po ministru Ljajiću, zatraživši njegovu ostavku.

- Rasim Ljajić krši zakon i pošto je priznao da uvozimo GMO hranu, treba da podnese ostavku. Ako mu je dobra GMO hrana, neka je nosi kući - napisao je Obradović.

S druge strane, ministar trgovine uzvratio je udarac i poručio lideru Dveri da se, za razliku od njega, bavi realnim životom i brine o interesu građana Srbije.

- Za Boška Obradovića je sve politika, on od svega nastoji da dobije politički poen. Ovo je suviše ozbiljna stvar koja ne trpi nikakvo politikantstvo - kazao je za „Alo!“ Ljajić i dodao da je sve ono o čemu priča lider Dveri čista demagogija i populizam.

- Nisam ništa novo rekao, apsolutno ništa, s obzirom na to da mi, između ostalog, uvozimo i meso iz zemalja gde je dozvoljen promet GMO. Te životinje se hrane stočnom hranom u kojoj ima GMO. Mi uvozimo to meso i to nije slučaj samo kod nas, to ceo svet radi - objašnjava ministar.

- Boško Obradović brine o glasovima, ne brine o građanima, ovo što mi radimo jeste briga o građanima. Da se vrlo jasno postave uslovi i pravila. Mi želimo da postanemo članica Svetske trgovinske organizacije, de jure da ne zabranjujemo promet robe, defaкto da to uradimo - kazao je on, dodajući da mi to pravo imamo kao zemlja.

- To nije nikakva prevara, to druge zemlje isto rade. Po pravilima Svetske trgovinske organizacije, nije stvar u GMO, nego je stvar u tome da ni u jednom zakonu ne može postojati zabrana za neki proizvod i to je prepreka koju mi imamo da postanemo članica STO. Treba da formalno uklonimo tu zabranu, a da faktički postavimo takve uslove da promet GMO robe bude faktički nemoguć. Govoreći o tome rekao sam da mi moramo da uvedemo vrlo stroga pravila u novom zakonu - istakao je ministar trgovine i dodao da se on, za razliku od lidera Dveri, bavi realnim životom.

Rasim Ljajić

Petar Marković

Rasim Ljajić, Foto: Petar Marković

- Obradović se bavi glasovima i populizmom, ja se bavim realnim životom i interesom za zemlju i građane. Interes ove zemlje je da postane članica Svetske trgovinske organizacije i interes ove zemlje jeste da ljudi znaju šta kupuju i šta jedu. Bez laži i bez prevare - zaključuje ministar Ljajić.

Komentari (6)

Oir-Oir

31.08.2016 16:34

Pa čime vi skrećete pažnju na sebe i pravite furtutme a "vozovi prolaze" što bi Čolić rekao.Gospodo,pazite što vam govorim i sve što kažem mogu dokazati u roku od" pola sata" ,kao što sam mogao dokazati ko je prepakivao šećer i slao ga u zapadni svet kao proizvod Srbije. Nažalost idemo redom: Jedemo najnekvalitetniju a zato najskuplju hranu u Evropi.U mesu i slaninama , koje kupujemo u monopolskim marketima ubrizgava se 20-30% vode,što je javna tajna a vi je tolerišete.Eto vam tema pa pričajte.

srboljub

31.08.2016 19:00

@Oir-Oir - jadne srbijre ko je vodi oni koji su je ubijali 90 ih a srbina nide nema muslimani napadaju srbe a musliman ministar u vladi srbije hhhhhh imali sra u srbiji

Beljkokez

31.08.2016 17:14

Обрадовић је обичан чобан, нема појма о животу. Њему је битно да је ушао у скупштину, да има јести и пити, друго га не занима исто као и Радуловића.

marko

31.08.2016 17:39

Lepo ti nas truješ Ljajiću i još sistematski uništavaš srpsku poljoprivredu. Aferim ljajiću.

ne moze to da prodje

01.09.2016 01:31

ljajicu, zasto uvozimo takvo meso? ko je dao dozvolu za takav uvoz? ako je neko na svoju ruku uvozio takvo meso onda nek mu se sudi!

momazver

01.09.2016 08:05

Boška ad hoc ne volim, ali Rasime zašto uništiste domaće svinjogojstvo i govedarstvo ? Zašto? Da bi uvozničkom lobiju omogućili da mlati pare i ubija srpski narod..i još na takvu robu/hranu stavite državni grb,kao okej je. Alo bre Rasimeeee...