Dribla Zvezdu i  Partizan:  Mirko Ivanić
Nenad Mihajlović
Dribla Zvezdu i  Partizan:  Mirko Ivanić
Dribla Zvezdu i Partizan: Mirko Ivanić, Foto: Nenad Mihajlović

 

I dok grogirani šampion Srbije ne krije da bi Ivanića momentalno doveo u Humsku, u crveno-belom taboru su skovali potpuno drugačiji plan. Zvezdi se ne žuri s Vošinim 22-godišnjim ofanzivnim vezistom, žele da ga dovedu na „Marakanu“ tek po završetku sezone. Crveno-beli, za razliku od Partizana, ne igraju na jaku finansijsku ponudu i ne gađaju se milionima, već je njihov glavni adut Liga šampiona, a Ivanić bi imao jednu od ključnih uloga u tom gigantskom projektu. Naime, od njega bi se očekivalo da zameni prvu zvezdu Marka Grujića, koji je ugovorio sve oko prelaska u Liverpul i napustiće klub po završetku sezone u kojoj je Zvezda praktično već osvojila šampionsku titulu.


Čelnici iz Ljutice Bogdana, kao i šef stručnog štaba Miodrag Božović, veruju da bi upravo Ivanić bio idealno rešenje da se nadomesti veliki gubitak i prodaja supertalentovanog Grujića, koji je morao da bude žrtvovan zbog ponude Engleza od sedam miliona evra da bi Zvezda preživela.


Ipak, ništa još nije izvesno u slučaju „Ivanić“ i ne zna se gde će on nastaviti karijeru. Mirko se zasad ne oglašava, može mu se... Navodno, već je odbio Partizan i ne zanima ga ogroman novac koji nude iz Humske, a ni Zvezda nije u ništa boljem položaju. S druge strane, u Ljutice Bogdana su uvereni da će Ivanić promeniti mišljenje do juna i pristati da sa Zvezdom atakuje na Ligu šampiona, što bi mu kasnije podiglo cenu na tržištu, pa bi za daleko veći novac mogao da napusti Srbiju i unovči nesporan talenat koji poseduje.

 

Dete sa „Karađorđa“

Mirko Ivanić je prve fudbalske korake napravio u akademiji FK Vojvodina. Kasnije je prosleđen na kaljenje u novosadski Proleter, gde je u potpunosti stasao, što je bilo više nego dovoljno da se 2013. godine vrati na matični stadion „Karađorđe“. Vrlo brzo je njegov talenat došao do izražaja i trenutno je pravi lider „stare dame“. Ivanić je u martu ove godine debitovao i za mladu reprezentaciju Srbije u okršaju s Italijom.