Marko Kordić
Robert Getel
Marko Kordić

Robert Getel

Marko Kordić, Foto: Robert Getel

„Lale“ će danas (17.30) u Petrovcu na megdan izaći kotorskom Bokelju u prvom meču prvog kola kvalifikacija drugog po jačini evropskog takmičenja.

Zašto se igra u Petrovcu?

Bokeljov stadion u Kotoru prima 5.000 ljudi, ali ne ispunjava evropske kriterijume, pa se zbog toga utakmica igra u Petrovcu, na stadionu koji ima kapacitet od 1.500 mesta.

Golman Vojvodine Marko Kordić, rođeni Kotoranin, ističe u razgovoru za „Alo!“da će srpski predstavnik dati sve od sebe da eliminiše na papiru slabijeg rivala.

- Radi se o iskusnoj i tvrdoj ekipi, Crnogorci su to, neće se lako predati. (smeh) Ovo je evropska utakmica. Imali smo sreće na žrebu, favoriti smo i nadam se plasmanu u naredno kolo, ali ne smemo da ih potcenimo - kaže Kordić, koji dodaje da će imati motiv više da se dokaže protiv kluba iz grada u kojem je odrastao.

- Na papiru smo bolji klub od njih, ali oni imaju iskusne igrače koji su prevalili dobru kilometražu na terenima širom Evrope. Ukoliko mi šef ukaže priliku, svakako ću biti motivisan da rastužim svoje zemljake - konstatuje 21-godišnji golman.
Osim ekipe Bokelja, Kordić kao rivale vidi i vremenske uslove.

- Poznato je da je u ovom periodu velika vrućina u Crnoj Gori, a i utakmica se igra po najvećem suncu. Oni su na to navikli, dok će nama biti malo teže da se adaptiramo - kaže golman Voše.

Marko, čiji brat Šaleta Kordić takođe brani boje novosadskih crveno-belih, istakao je da su njih dvojica sa nevericom i smehom ispratili trenutak kada ih je kuglica u Nionu spojila baš sa kotorskim klubom.

- Pre žreba smo znali da nam je Bokelj mogući rival. Nasmejali smo se i konstatovali: „Šta misliš da odemo u Crnu Goru“. Nismo verovali da ćemo od gomile potencijalnih rivala baš njih da dobijemo. Kad smo videli da ćemo s njima da ukrštamo koplja, zaista je bilo čudno i emocije su bile pomešane.

„Beštije“ časte igrače

Bokelja Bokelj ima verne navijače, koji na neuobičajen način motivišu svoje miljenike. Pripadnici „beštija“ glasanjam izaberu najboljeg igrača utakmice i potom mu uruče nagradu, koja uglavnom dostigne iznos od 500 evra!

Komentari (1)

sale

30.06.2016 08:58

pA IMA LI JEDAN IGRAC U sRBIJI DA NIJE CRNOGORAC AMAN VISE KAKO LI SE DOVUKU I UVUKU U KLUBOVE HAHAHAHAHAHA KOJI MULJATORI.