Rasel Krou
EPA
Rasel Krou i Danijel Spenser

EPA

Rasel Krou i Danijel Spenser, Foto: EPA

Glumac je aukciju "Umetnost razvoda" organizovao u uglednoj kući "Sotbiz" u rodnoj Australiji, i inkasirao čak 3,7 miliona dolara!

Na dan kada je proslavio 54. rođendan i kada bi mu bila godišnjica braka sa bivšom suprugom Danijel Spenser, Krou je na aukciji izložio više od 200 predmeta iz svoje bogate filmske karijere i bračnog života. On je ponudio, između ostalog, repliku rimske kočije, cokule koje je nosio u ulozi neonaciste u filmu „Divlji korak“ (Romper Stomper), britansku mornaričku uniformu („Gospodar i zapovednik"), oklop i oružje iz „Gladijatora“, filmske kostime, čitavu kolekciju sitnica iz filma „Poverljivo iz Los Anđelesa“…

Rasel Krou aukcija

EPA

Rasel Krou aukcija, Foto: EPA

Najskuplja stvar u kolekciji bila je violina iz filma „Gospodar i zapovednik“, a ukupna vrednost kolekcije bila je procenjena na nešto manje od tri miliona dolara, što znači da je Krou u plusu skoro čitav milion, piše „mondo.rs“.

Osim sopstvenih filmskih suvenira, Krou je rasprodao i automobile, motore, gitare, umetničke slike, nakit i druge vrednosti koje ga podsećaju na brak sa Danijel Spenser. 

Rasel Krou

EPA

Rasel Krou, Foto: EPA

 - Iako smo razdvojeni već pet godina, naš razvod je zvanično zaključen početkom aprila. Verujem da oboje želimo da se otarasimo ovih predmeta. Znam da oni imaju veliku emotivnu, pa i materijalnu vrednost, ali sa praktične strane, meni to znači da ću se otarasiti tri pune sobe stvari koje više nikada neću morati da čistim, osiguravam, štimujem ili selim - rekao je ranije Krou za „Dejli telegraf“.

Podsetimo, Krou i Danijel venčali su se 2003, a rastali su se devet godina kasnije. Imaju dva sina koji žive sa majkom, ali ih glumac redovno viđa.