Stojan Bogojević na polasku iz Raške
Facebook
Stojan Bogojević na polasku iz Raške

Facebook

Stojan Bogojević na polasku iz Raške, Foto: Facebook

Za ovaj poduhvat, bivši profesionalni fudbaler, a sada fitnes instruktor, spremao se nekoliko meseci, pešačeći tridesetak kilometara dnevno uz po dva iscrpljujuća treninga u teretani.

"Bilo je planirano da na put do Hilandara krene i moj drugar, ali se povredio pre mesec dana pa idem samo ja. Prvih nedelju dana ću ići bez ikakve pratnje, a kasnije će mi se pridružiti ekipa sa automobilom, zbog bezbednosti", kaže Bogojević koji će rođake i prijatelje o toku puta redovno obaveštavati putem društvenih mreža.

Stojan je prošle godine, u društvu Milana Pavlovića, prepešačio 280 kilometara od Raške do manastira Ostrog u Crnoj Gori, a za tu deonicu im je trebalo šest dana.

Srećan put mu poželeli i rudari Ibarskih rudnika

Facebook

Srećan put mu poželeli i rudari Ibarskih rudnika, Foto: Facebook

Kako kaže, pešačenje do Ostroga i Hilandara su mu testovi za ono o čemu mašta celog života – hodočašća do Jerusalima i Hristovog groba.

"Čim se vratim sa Svete gore počinjem pripreme za hodočašće do Jerusalima na koje ću krenuti sledeće godine. Želja mi je da puteve do sve te tri velike hrišćanske svetinje prepešačim i da na kraju svom imenu dodam prefiks Hadži", objašnjava Stojan.

 

Komentari (6)

sarac

23.05.2016 17:50

Srećno brate moj..neka te Bog cuva...

nn

23.05.2016 21:23

@sarac - I od mene srecno. svaka cast .

srkiiq

23.05.2016 23:43

@sarac - Srecno, svaka cast.

Djordje

24.05.2016 00:23

Bravo ljudino, samo napred !!

niko bitan

24.05.2016 09:57

Bravo ! Mozda tako uspes da se iskupis za svoje grehe... ;) Ovo nije poruka ljubomorne osobe ili tako nesto....ovo je poruka osobe koja je bila ponizena pred masu ljudi,jer se isti ovaj sto sada ide peske do svetinje,umesao u njen zivot bez ikakvog razloga,i ako je nije licno poznavao... ;)

obest

24.05.2016 10:05

za ovakve egzibicije se mora imati slobodnog vremena na pretek a i bogami novca! a kao kruna svega prefiks "hadzi"? njemu ispran mozak izgleda totalno!