Igor Vaclavić
Facebook
Igor Vaclavić

Facebook

Igor Vaclavić, Foto: Facebook

Policija pretpostavlja da je „napadač sa mnogo lica” ranjen prilikom potere jer su u kombiju koji je koristio prilikom bekstva nađeni tragovi krvi.

Bivši cimer odbeglog kriminalca izjavio je za italijanske medije da Vaclavića neće uhvatiti živog jer ga nisu odmah ubili.

- Ponekad je izgledao kao dete od 10 godina, jer je strastveni ljubitelj crtanih filmova. On je mene izabrao za cimera u zatvoru. Zamolio je da ga zovem Jezekilj, jer je to ime jednog od starozavetnih proroka. Dok smo bili u zatvoru, rekao je da se nikada neće vratiti unutra! - rekao je Mirko, bivši cimer nemilosrdnog ubice sa dvostrukim identitetom.

Policija navodi da begunac može da ima neku vrstu skrovište u močvari, u prirodnom rezervatu mrmota.

- Tamo je verovatno bio sakriven dok je trajala policijska potera. Moguće je da je tamo pobegao i u nedelju uveče, kada ga je presrela policijska patrola. Ispostavilo se da je bio primećen u više navrata i da mu je policija bukvalno bila za vratom, ali da je ipak uspeo da pobegne - saopštila je policija, koja je juče deseti dan zaredom tragala za njim.

Odbegli „ruski Rambo” ima više identiteta! Pravo ime mu je Igor Vaclavić, rođen je u Subotici, ali je koristio i ime Jezekilj Norberto Feher.

- Za Vaclavićem je u Italiji raspisana poternica zbog dva ubistva. Međutim, izgleda da je lov policije za njega samo igra! Naoružan je i spreman je da ubije! Prvo je ubio Davida Fabrija (52) prilikom pljačke njegovog bara, 1. aprila ove godine u Bolonji, a potom je usmrtio i čuvara obližnje šume, koji je pokušao da ga uhvati prilikom bekstva. Na teret mu se stavlja i jedno ranjavanje. Možda će da se naoruža arsenalom za poslednju bitku - navode policjaci koji su uključeni u poteru.

U kombiju koji je Vaclacić koristio za bekstvo nađen je otisak krvave šake na krovu, a unutra je bila krpa natopljena krvlju!

- Pronađen je opušak, kao i neke majice. Na njima ima dovoljno materijala da se otkrije DNK profil osumnjičenog. Nađeni tragovi se dodaju dokazima koji se vezuju za osumničenog ubicu barmena Davida Fabrija i ekološkog čuvara Valerija Verija, ubijenog u naselju Mecano u Italiji. Policajac Marko Ravaljo (53), koji je prošle subote teško ranjen u okršaju, još je u teškom stanju i lekari ga drže u farmakološkoj komi.

Ravaljija su pogodila tri metka i tri puta je operisan. Lekari smatraju da nije u životnoj opasnosti, iako njegovo stanje ocenjuju kao delikatno. Vaclavić je u Srbiji tražen zbog pljačke i silovanja.