„Tvoj glas melem je za moje uši“: Edi  Rama i Ivica Dačić
Tanjug
„Tvoj glas melem je za moje uši“: Edi  Rama i Ivica Dačić

Tanjug

„Tvoj glas melem je za moje uši“: Edi Rama i Ivica Dačić, Foto: Tanjug

„Svi su mislili da će reći ne, ali Ivica je pitao koju pesmu želim da čujem“, rekao je Rama. Ministar Dačič ekskluzivno za „Alo!“ otkriva koju mu je pesmu otpevao.

- Pevao sam mu „O, sole mio“ i „Santa Lučija“ - obelodanio nam je Dačić.

Upitan da slučajno Rami na uvce nije zapevao i „O Ramo, Ramo, druže moj“, ministar nam je priznao: „Ne znam to da pevam“. Osim šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, promociji Ramine knjige, koja govori o njegovom privatnom životu dok je bio gradonačelnik Tirane, o vremenu kada nije planirao da se bavi politikom i o intimno teškim trenucima kada mu je sin oboleo, prisustvovao je i ministar obarazovanja Mladen Šarčević, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Inače, premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, otvorili su juče u Nišu biznis forum Srbija-Albanija, na kojem učestvuje oko 300 privrednika. Obraćajući se okupljenima, Vučić je pozvao albanske privrednike da ulažu i posluju u Srbiji, poručivši da će im Vlada Srbije pomoći u svakom smislu kako bi razvili posao.

Ederika Mogerini

Associated Press

Ederika Mogerini , Foto: Associated Press

 

Mogerinijeva: Ostanite jaki lideri, EU je uz vas!

Uoči Privrednog foruma Srbija-Albanija u Nišu, visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini uputila je jasnu poruku podrške EU. Ona je na svom Tviter nalogu napisala da je pozvala Aleksandra Vučića i Edija i Ramu i poručila im da je EU uz njih. Takođe, dodala je, treba da ostanu jaki lideri sa jasnom vizijom.

- Moja poruka je - dobrodošli ste u Srbiju. Vrata Srbije i vrata Vlade Srbije su za vas širom otvorena, pomoći ćemo, odgovoriti na svako vaše pitanje - rekao je Vučić i poručio da istovremeno ohrabruje i srpske privrednike da ulažu u Albaniju.

- Dve zemlje su uspele da izgrade prijateljstvo, ali sada moraju da rade na razvijanju privredne saradnje i povećanju trgovinske razmene - rekao je premijer Srbije. On je istakao da je veoma važno da se Srbija i Albanija ponašaju racionalno.

- Bez obzira na političke razlike, uspeli smo da izgradimo poverenje, jer verujem da želimo prijateljstvo - rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, dve zemlje povezuje i činjenica da je EU njihovo strateško opredeljenje.

- Model privrednog rasta baziran na dubljoj integraciji sa EU je najbolji model za zemlje zapadnog Balkana - naveo je Vučić i dodao da su investicije i poboljšanje produktivnosti najbitniji.

Najavili ekonomsku saradnju: Premijeri  Albanije i Srbije

D. Kulujdžić

Najavili ekonomsku saradnju: Premijeri Albanije i Srbije, Foto: D. Kulujdžić

 

Drač će biti najbliža luka Srbiji

Premijer Aleksandar Vučić je na forumu srpskih i albanskih privrednika u Nišu izjavio da će Drač biti najbliža luka Srbiji posle izgradnje autoputa Niš-Priština-Tirana-Drač. - Posle izgradnje tog puta, iz Beograda do Drača će se putovati četiri i po sata - rekao je Vučić. On je istakao da i Srbija i Albanija imaju mnogo neaktivnog stanovništva, odnosno ljudi koji ne rade niti se školuju, a novim investicijama oni bi dobili priliku da rade. Podsetio je i da je trgovinska razmena sa Albanijom 102 miliona evra godišnje.

 

Elen Goldstin

Tanjug

Elen Goldstin , Foto: Tanjug

 

Elen Goldstin „šefica“ Vučića i Rame

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, izjavio je da je Elen Goldstin, direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu, „šefica i njemu i premijeru Albanije Ediju Rami“. „Ona nam je šefica obojici, kako ona naredi, tako mi slušamo“, rekao je Vučić na otvaranju srpsko-albanskog biznis foruma u Nišu, na kojem je učestovao i Rama. Rama se zahvalio Godstinovoj, navodeći da je pomogla razvijanju ekonomske saradnje dve zemlje.

 

Ivo Andrić

Arhiva Alo!

Ivo Andrić, Foto: Arhiva Alo!

 

Albanski premijer citirao Andrića

Premijer Albanije Edi Rama citirao je juče na poslovnom forumu u Nišu srpskog nobelovca Ivu Andrića i privrednicima poručio da „ne levitiraju između straha i nade“. - Citiraću Andrića, koji je rekao: „Između straha i nade uvek postoji jedan prostor i mnogi život provedu u tom mračnom prostoru čekajući tamo gde se nikad ništa ne dešava.“ Verujem da preduzetnici po svojoj prirodi između straha i nade uvek biraju nadu jer bi u suprotnom bankrotirali, dok političari biraju strah, jer nisu u opasnosti da bankrotiraju - rekao je Rama. Albanski premijer je privrednicima poručio da su veliki potencijal, izuzetan primer koji svima može pokazati, pa i politici, da treba biti bliži nadi, a ne strahu, i da ne treba egzistirati između nade i straha. – Sigurno je, ako ideš prema nadi, to znači da imaš jako srce i da si spreman da rizikuješ - zaključio je Rama.

Komentari (2)

Budjoni

16.10.2016 10:36

"Roka mandoljina" i duet Ivica AV ! Karuzo serpske estradno-politicke scene !

Драгомир

16.10.2016 16:21

Дође Рама у сред среде и четвртка Београда и за'ебава нас да признамо Космет и спомиње ону нашу бруку са дроном када су нас ,,укокали,, без зрна барута.СА АЛБАНЦИМА НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ПРИЈАТЕЉСТВА!Код њих су били руси па су их отерали да су се једва спасили бежанијом.Онда су уместо њих дошли кинези па најурени!Ел неко питао Раму ШТО ТАМО СРБИ НЕМАЈУ НИКАКВА ПРАВА?Ама,баш никаква?А ,,Слобин мали,, му певао?Албанци се преко своје мафије шлихтају америма.Колико платиш толико те штите!