Pini Zahavi, Fali Ramadani, Zoran Stojadinović
fotomontaža
Dušan Vlahović

A. Dimitrijević

Vlahović, Foto: A. Dimitrijević

Prema pisanju italijanskih medija, crno-beli će Fjorentini prodati dva najtalentovanija igrača - Dušana Vlahovića (17) i Nikolu Milenkovića (19).

Đanluka Marcio, poznati i dobro obavešteni novinar sa Apenina, objavio je da su čelnici kluba iz Humske već otputovali u Firencu kako bi realizovali transfer mladih fudbalera, za čije se usluge raspituju mnogi evropski klubovi. Ovu priču potkrepljuje činjenica da su Partizan i Fjorentina i prethodnih godina sarađivali kada je u pitanju selidba igrača sa stadiona JNA na „Artemio Franki”. Sponu između dva kluba, kao i u slučaju transfera Nikole Gulana, Adema Ljajića, Stevana Jovetića i Matije Nastasića, predstavlja, naravno, Fali Ramadani.

Kontroverzni menadžer i Partizan jedno vreme nisu bili u ljubavi, ali su zbog teške finansijske situacije crno-beli pristali na pomirenje. Slučajno ili ne, u istom periodu kada se predsednik kluba iz Humske Milorad Vučelić izvinio Ramadaniju, u klub iz Toskane se vratio Pantaleo Korvino i pokrenuo lavinu glasina i spekulacija o mogućim pojačanjima. Korvino je napustio Fjorentinu 2012. godine, potom je od 2014. do ovog leta radio u Bolonji, da bi pre nekoliko dana ozvaničio povratak u Firencu. Novi mandat je za italijanske medije bio signal da najave novu saradnju iskusnog direktora sa agencijom Falija Ramadanija.

Fali Ramadani

ALO!

Fali Ramadani, Foto: ALO!

Priča se da bi prvi poslovi novog funkcionera „viole“ trebalo da budu Ljubomir Fejsa iz Benfike i Marko Petković iz Crvene zvezde, Adem Ljajić i Admir Mehmedi, koji su svi odreda Ramadanijevi klijenti. Dušan Vlahović je centarfor rođen 2000. godine, a prošle sezone postao je najmlađi učesnik večitog derbija u istoriji našeg fudbala. Debitovao je u jubilarnom 150. derbiju sa svega 16 godina i 29 dana, što je osam meseci manje od drugog po redu Luke Jovića. Takođe, sa 15 godina postao je i najmlađi profesionalac u istoriji Partizana. Nikola Milenković je na meti brojnih evropskih klubova. Nemački Hamburg je u letnjem prelaznom roku ponudio 4,5 miliona evra, što je za 500.000 više nego što je nedavno davao Anderleht. Zbog pravila o angažovanju igrača van Evropske unije, Fjorentina će verovatno uzeti jednog od dvojice pomenutih fudbalera, dok bi drugi ostao u Partizanu na pozajmici ili otišao u neki drugi italijanski klub.