Mladić ih dočekao rečima: „Šta je, umetnici? Usrali ste se?“
Alo!
Antologijska ekipa „Lepih sela“
Antologijska ekipa „Lepih sela“, Foto: promo

Povodom 20 godina ovog kultnog filma, Dragojević je za „Nedeljnik“ ispričao kako je izgledao susret s Mladićem u njegovom duboko ukopanom bunkeru kod Pala.

- Zaustavljamo se ispred hangara. Uvode nas unutra. Spuštamo se liftom. Otvaraju se vrata i dočekuje nas Mladić s flašom rakije u rukama i kaže: „Šta je, umetnici? Usrali ste se“ - ispričao je Dragojević.

Mladić ih dočekao rečima: „Šta je, umetnici? Usrali ste se?“
Mladić ih dočekao rečima: „Šta je, umetnici? Usrali ste se?“, Foto: Alo!

Glumac Dragan Bjelogrlić se prisetio kako je kasniji begunac od Haškog tribunala komentarisao scenario.
- Bili smo tri sata kod njega, i to na sedam spratova ispod zemlje. Rakija, meze, ćevapi... Pitam ga: „Jeste li čitali scenario?“ „Čitao sam. Ali šta će vam ovi četnici u tunelu? Gde ovde ima četnika?“ - prepričao je Bjelogrlić ovaj razgovor.

Tenzija je porasla kada su, prema njihovom svedočenju, Bjelogrlić i njegov stariji brat pitali Mladića da li Sarajevo mora da se bombarduje.

- Ratko Mladić nas pogleda obojicu: „Da vas pitam ja nešto. Je l’ se ja vama mešam u scenario? E, nemojte ni vi meni u rat“ - svedoči Bjelogrlić.

Ratko Mladić
Ratko Mladić, Foto: profimedia

Filmska ekipa s Dragojevićem na čelu je zbog priprema filma i neophodne vojne podrške išla na Pale na pregovore s Radovanom Karadžićem, koji je želeo da se na odjavnoj špici istakne zahvalnost Republici Srpskoj.

- To bi bila ironija sudbine. Zamislite da smo to napisali, a tek zamislite da danas Radovan Karadžić može da kaže u Hagu: „Ja sam finansirao jedan antiratni film“ - ispričao je Dragojević.

Komentari (10)

TARABIĆI

29.01.2016 16:17

I NJIH DVOJICA U HAG. SVI SU ZNALI GDE JE , JOŠ I BILI U PRASEĆIM BRIGADAMA SA NJIM ,JEDINO DRŽAVA I KOŠTUNICA NISU OBAVEŠTENI. SRAMOTA.SMETALI MU ČETNICI. MA TAJ MLADIĆ JE KOMUNJARA VELIKOG KALIBRA.

ana

29.01.2016 21:02

@TARABIĆI - svi ti sa secima imaju nažalost previše slicnosti sa isisom kao da je sve iz istog gnezda

Tesa

30.01.2016 09:17

@TARABIĆI - Pa Tarabicu, sramno je da ti koristis taj nadimak za ovakav komentar. Ti lezao i uzivao dok ti je Mladic cuvao Srbiju na Drini. Sem toga, oni su kod njega bili 1994. na 1995. i tada Hag nije trazio Mladica. Zapamti, da ti Srbi iz Bosne i Hercegovine nisu branili Srbiju na Drini, sada bi ti klanjao kao musliman ili se krstio kao katolik. A ovo ti pise SRPKINJA koja je poluHercegovka poluSrbijanka(iz uzicke Pozege).

VUKOVI SA MANJAČE

30.01.2016 14:48

@TARABIĆI - BOSANCI SU RATOVALI ZA SEBE ,A KAO ŠTO ZNAŠ SRBIJA NIJE BILA U RATU I BOŽE ME SAČUVAJ DA ME TAKVI BRANE . VIDI SE PO POREKLU DA SI NAJGORA KOMBINACIJA.ČUJ HERCEGOVKA 98 % I SRBIJANKA 2%. UOSTALOM NEMOJ KOMENTARISATI NEŠTO KAD SI GLUPA.JEL ZNAŠ KOLIKO JE LJUDI IZ SRBIJE I VOJVODINE POGINULO BEZ POTREBE ZA TU NJIOVU REPUBLIKU ? SAMO IZ MOG MESTA 15 ISTIH GROBOVA IMA NA NAŠEM GROBLJU. I NE TRPAJ SE DE TI NIJE MESTO.

TESA

31.01.2016 13:43

@TARABIĆI - Po komentaru se vidi ko je glup i uz to nepismen i ocigledno nisi ni Srbin, jer da jesi znao bi istoriju svog srpskog naroda. A cela Srbija, u koju ulazi i Vojvodina, jer ona nije zasebna drzava, ti je puna Hercegovaca, samo doseljenih pre vise decenija pa i vekova. Obrazovanje je bitna stavka u poznavanju istorije a uz to ljudskost, postovanje i saosecanje sa bliznjim svojim, a to Srbi iz BiH apsolutno jesu. Prethodno navedene osobine ti ne posedujes i nikada neces.

Дане С.

29.01.2016 18:14

"РАКИЈАЛИ", ово је СРБИЈА, а у Србији требало би да се пише и говори СРПСКИ, СРПСКИ, а не БОСАНСКИ СРПСКИ. Када напишете "РАКИЈАЛИ" испод се испише ЦРВЕНА КРИВА ЛИНИЈА, а зашто? Зато што у СРПСКОМ, СРПСКОМ та реч не постоји, ако не верујете напишите је па ћете да видите. Зато у СРБИЈИ пишите СРПСКИ, СРПСКИ.

ana

29.01.2016 21:00

@Дане С. - vi verovatno ne znate da svi rodoljubi namerno pisu srBski da se prepoznaju. Kad u cenovniku poste Republike Srbije stoji reč tiskovina javite se da ispravite a nam je sve jasno ko vodi Srbiju .I zasto posta ne da naslednicima pr eporušena pisma naslovljena na preminule ni uz rešenje sa ostavinske rasprave.

MILICA

30.01.2016 10:39

@Дане С. - DOBRO...JUCE SU SA NJIM PILI RAKIJU A SUTRADAN SU GA IZDALI

Pretorian

30.01.2016 01:59

General nije imao bunker na Palama i to 7m ispod zemlje , vec je imao u Crnoj Reci kod Han Pijeska ,, i nije bio takodje sedam spratova ispod zemlje ,, toliko o tome ,,

vitez

30.01.2016 14:32

Ostavite vi RS na miru, oni su se branili i odbranili, stvorili novu državu a Srbija izgubila ono što je imala, Kosovo, Kosovari prodavali dedovinu uzeli pare pa u Bg. Republika Srbska je dosledna svog postojanja, jedino ako je bude Srbija branila proćiće ka Krajina.