Protest Oliver Ivanović
Tanjug/Boki 23.01.
Goran Rakić, gradonačelnik Kosovske Mitrovice

Tanjug

Goran Rakić, gradonačelnik Kosovske Mitrovice, Foto: Tanjug

 - Srpski narod je u nedelju jasno pokazao i izabrao ko želi da ga predstavlja u pokrajinskim privremenim institucijama. Vreme samozvanih lidera koji su ovaj narod vodili bez i jednog glasa podrške, je napokon prošlost. A tom kvazi stručnjaku, bivšem političaru a sada analitičaru, koji nikada nije dao tačnu prognozu, bi srpski narod na KiM pokazao šta misli, i o njemu, i o njegovom kredibilitetu, da je smeo da izađe na izbore sa svojom kombi strankom, pokretom, inicijativom, šta li je...Svestan toga, stalno perfidno i potunjeno podriva srpsko jedinstvo i relativizuje ovako veliki uspeh Srpske liste i države Srbije, ali i uz podršku svojih mentora pokušava da se nametne za učešće u vlasti, donošenju odluka u naše ime, iako nema nikakav politički legitimitet među Srbima na KiM.

Predlažem mu da to pokuša da ostvari sa svojim mentorima u Prištini, gde je i bio poslanik u dva mandata, u vreme pogroma Srba na Kosovu i Metohiji 2004. godine i vlade Ramuša Haradinaja, a Srbe neka ostavi da sami biraju svoje predstavnike. Srbi su i u nedelju potvrdili da žele da sa svojom Vladom u Beogradu i predsednikom Vučićem nastave politiku jedinstva i zajedničke borbe za srpske interese na KiM.

Žao mi je što Oliver Ivanović misli da je to pogrešno, iako mu nije smetala finansijska, diplomatska, politička i svaka druga podrška te iste države tokom nepravednog pritvora i procesa koji se vodio protiv njega prethodnih godina. Sve ovo više govori o njemu, nego o nama, Srbima na KiM i našoj državi Srbiji - navodi se u saopštenju koje je potpisao Goran Rakić.

Komentari (4)

Kvazimodo Sorabius

13.06.2017 15:35

Narod kaze: s kim si - takav si! Pa i ovaj jad i cemer od coveka, vrsnog plagijatora, uluzice, podrepasa. Zbog njega i njegovog sefa AVa, je Ivanovic i SKRAJNUT, da bi ostatak Srba bio hipnotisan "zajednicom srpskih opstina", jednim velikim NISTA. Gomila "Brankovica" zvana "srpska lista", a ovaj bedak ozvucenje!

djurdjija

13.06.2017 16:35

S tim sto sto je na vlasti u bg izdajnicki rezim.

Gavra

13.06.2017 19:30

Pre bih rekao da si ti proslost jer si olicenje velikog vodje koji se ponasao tako u proslosti. Nikad neces dostici Ivanovica jer trajes onoliko koliko ce trajati i rezim u Beogradu.

Milan PETROVIĆ

14.06.2017 11:40

Molim sve Mitrovčane, izuzev onih koji su imali u blizini, makar i najmanji požar, da mi kažu, ko je ovaj čovek. Rakiću, to što si sticajem nesretnih okolnosti tu gde jesi, nemoj misliti, da je bilo ko zaboravio šta si i ko si. A...da....kako si dobio diplomu?