Prof dr Slađana Filipović
Printscreen: Youtube RTS
Prof dr Slađana Filipović

Printscreen: Youtube RTS

Prof dr Slađana Filipović, Foto: Printscreen: Youtube RTS

Naime, doktorka je izjavila da će se ženama koje su obolele od ove bolesti u 99 odsto slučajeva kad tad pojaviti metastaze.

Gostujući u jednoj emisiji na RTS, profesorka Filipović je govoreći o karcinomu dojke rekla:

"Novom dulanom molekularnom blokadom možemo još više da produžimo taj period do dobijanja metastaza. Nažalost te metastaze u 99 odsto slučajeva, kod žena sa rakom dojke će se kad tad javiti".

Ove reči uznemirile su veliki broj žena širom Srbije. Međutim, stručnjaci u oblasti onkologije i onkohirurgije demantovali su profesorku sa niškog Univerziteta.

"Ja sam operisao profesorku Filipović i punih 8 godina od operacije je proteklo sve uredu. Da ne budem neskroman ona je živa zahvaljujući meni i Božijoj volji. Potpuno je netačno da će se u 99 odsto slučajeva kod žena obolelih od raka dojke pojaviti metastaze. Rak dojke nije uvek sistemska bolest. Ukoliko je rak u početnoj fazi bilo da je in situ ili mali karcinom sa mikroinvazijama i sa nezahvaćenim limfnim čvorovima to je stopostotno izlečiva bolest - rekao je za Kurir prof. dr Radan Džodić, hirurg i V.D. Direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Komentar profesorke Filipović možete pogledati od osmog minuta priloženog snimka:

 

Komentari (5)

Diksi

11.06.2017 11:12

Nijedan rak nije izleciv! Svaki rak ce imati metastaze, kad - tad. Doktorka je potpuno u pravu. A ostali lekari stite zdravstveni i penzioni fond, kao, ako se posle 5 god ne pojavi recidiv, pacijent je izlecen! Da ne bi dobijali invalidske penzije ti bolesni ljudi! Niko se nije nikada izlecio od raka! Rak se povuce i vrati! Negde drugde!

znam slucaj

11.06.2017 15:41

@Diksi - 5 god posleoperacije i kontrole zena dobila rezultat sve ok. Ali posle pola godine pojavi se na drugom mestui ode zena. Ipak, ko ima veka ima i leka,samo u to verujem!

Pera Detlic

11.06.2017 12:16

Ipak je ona doktorka mozda je u svom radu imala takve slucajeve Ili dokori u Srbiji tu bolest ne znaju da lece.

Doktorka je u pravu

11.06.2017 14:43

Rak se vraca. Nekom pre nekom kasnije.

Ima istine

12.06.2017 09:22

Moja svekrva je umrla bas tako. Sve islo na bolje i otislo u glavu.DYTUq