Gde su nestali mišići: Nadal na nedavno održanom US Openu
profimedia
Rafael Nadal

Alo!

Rafael Nadal, Foto: Alo!

Ovim rečima naš proslavljeni teniski trener Radmilo Armenulić prokomentarisao je vest koja je uzdrmala sportski svet. Kao što je već poznato, u ponedeljak je hakerska grupa „Elegantni medvedi“ obelodanila nove podatke o sportistima koji su imali dozvolu za korišćenje dopinga, a na spisku se nalazi i ime španskog tenisera.

- Jednostavno ne mogu da kažem da je Rafa bio dopingovan i to samo zbog toga što ne mogu da proverim takve tvrdnje. Ali da je nešto vrlo sumnjivo kod njega, jeste. Pa nema ga nigde pet meseci, kao, ima povređeno koleno, a onda se vrati na teren i igra normalno. Nema bandažu na kolenu ili tako nešto. To svakako da izaziva veliku dozu sumnje - jasan je Armenulić.

Naterao me je da sumnjam: Radmilo Armenulić

Mita Mitrović

Naterao me je da sumnjam: Radmilo Armenulić, Foto: Mita Mitrović

- Zvuči kao da ne verujete da je Nadal nevin?

- Iza njega stoje velike firme i ogromne pare. Sigurno da je zaštićen, baš kao što su, recimo, zaštićeni Ronaldo ili Mesi u fudbalu. Sport je postao takav da mi se čini da će za nekoliko godina doći momenat kada će sve atlete moći da se na neki način dopinguju, naravno u nekim kontrolisanim uslovima. A oni najveći će i dalje biti zaštićeni. Zbog takvog uticaja sponzora i ugovora, sigurno niko od njih neće sam da izađe i da kaže: „Da, dopingovan sam“ - gleda u neveselu budućnost Armenulić.

- Opet, čini se da je mnogo lakše Nadalu kao velikoj zvezdi da se izvuče, a recimo na Viktoru Trocikom se vodeći ljudi tenisa iživljavaju?

- To je opet zbog toga što Viktor nema jake sponzore iza sebe. Takav je današnji sport. I nije to samo tenis. Ne znam kako je u padobranstvu, ali sam uveren da se doping koristi u svakom sportu. Od fudbala nadalje - zaključio je Armenulić.

Rafa, ajde makar uskladi priče

Nadal je marta ove godine kategorički demantovao da je koristio bilo kakvu nedozvoljnu susptancu. Ipak, posle objave „Elegantnih medveda“, Španac je promenio priču. - Oduvek sam bio otvoren. Tokom karijere sam koristio tretmane plazmom i matičnim ćelijama tokom povreda kolena. Nikada nisam i nikada i neću koristiti bilo šta što nije dozvoljeno - pričao je Nadal marta ove godine. U ponedeljak uveče, Španac je promenio priču. - Ako sam koristio bilo koje sredstvo tokom karijere, to sam činio samo kada bih imao dozvolu lekara, a onda tretman nije nedozvoljen - nevešto se branio Rafa u ponedeljak.

 

Novak Đoković

profimedia

Novak Đoković, Foto: profimedia

 

Sada će da napadnu i Novaka

- Da li bi moglo da se dogodi da se na spisku dopingovanih pojavi i ime Novaka Đokovića?

- Iskreno, ne bi me sada iznenadilo i da se posle nekih pritisaka i njegovo ime pojavi na spisku onih koji su koristili određene supstance, iako sam siguran da Nole ne uzima ništa. Pa vidite šta mu rade i čime je sve izložen, a poslednji primer je način na koji su mu pakovali razvod - uveren je Armenulić.

 

Viktor Troicki

profimedia

Viktor Troicki, Foto: profimedia

 

Troicki: Nisam kompetentan

Ako je neko imao problema sa Svetskom antidoping agencijom, onda je to Viktor Troicki. Naš teniser nije želeo mnogo da govori o ovoj aferi. - Ne pitajte me o Svetskoj antidoping agenciji. Ako bih vam rekao šta o tome mislim, bio bih vulgaran, a to ne želim. Nema veze šta ja mislim. Ili da kažem ovako, nisam kompetentan da govorim o tome - istakao je Troicki.

Komentari (3)

jeca

21.09.2016 11:01

Meni Rafa baš nije sumnjiv.Deluje mi kao pravi sportista i dobar momak.Jedini koji je meni sumnjiv,pored Serene Vilijams je Federer koji možda sada ne uzima ništa,ali svojevremeno kladila bih se da jeste,kao i nameštao mečeve,odnosno isplaćivao protivnike.A da će napasti Novaka u to nema sumnje,čudi me kako već nisu.

ana

21.09.2016 18:59

@jeca - Bogami Jeco, alal vera na komentaru.

Armenulicu, majstore

21.09.2016 22:17

sve si lepo rekao, jer si pravi poznavalac tenisa, i sire, ali da Novaku Pakuju razvod, ma ko moze da mu pakuje, ako nema osnova. Evo, juce ona donacija u Milanu, Bas je pravi osmeh sa Jecom, ali zato jeste PRAVI sa onom urednicom Voga. Razvod, pa pitanje dana kada ce se objaviti, no trajace, jer Jeca ima Mamu koja je dobro savetovala sve ove godine. Ma stvarno se vidi da su srecni, ccccc.....