Boško Obradović i Saša Radulović
Milorad Milanković
Boško Obradović i Saša Radulović

Milorad Milanković

Boško Obradović i Saša Radulović, Foto: Milorad Milanković

Kako „Alo!“ saznaje, Boško Obradović i Saša Radulović, lideri Dveri i Pokreta „Dosta je bilo“, blizu su dogovora da, ukoliko zajedno sa izborima za šefa države budu održani i parlamentarni izbori, na njih izađu zajedno!

Razlozi su, kako otkriva naš odlično obavešten izvor, Obradovićeva panika da cenzus neće preći sam i sve veći politički apetiti Saše Radulovića, koji bi da postane stožer okupljanja opozicije.

- Radulović i Obradović do sada su se susreli nekoliko puta i razgovarali o mogućoj koaliciji. Nisu se još ništa konkretno dogovorili, jer ima vremena, ali načelno su veoma blizu saveza. Njih dvojicu pre svega povezuje jaka želja da se aktuelna vlast smeni, a poznati su kao najoštriji kritičari premijera Aleksandra Vučića. Međusobno su se u Skupštini podržavali mnogo puta - objašnjava naš izvor. On dodaje da je ova koalicija naročito važna za Obradovića.

Obradović ugostio Pernara u Skupštini

facebook

Obradović ugostio Pernara u Skupštini, Foto: facebook

 

Boškov drug sa ustašama

Ivan Pernar, poslanik Živog zida u hrvatskom Saboru, koga je lider Dveri Boško Obradović nedavno ugostio u Skupštini Srbije, bio je prisutan na ustaškom skupu u Zagrebu. Pernar je ponosno koračao u prvom redu protesta HOS-vih dobrovoljaca koji su imali natpise „Za dom spremni”, „Stop parTITOkraciji”, i precrtani natpis „Antifa“. Na pitanje kako komentariše ovaj skandalozni postupak svog prijatelja, Obradović odgovara: - Živi zid u Hrvatskoj se do sada bavio ozbiljnim društvenim pitanjima poput zaštite porodičnog doma od oduzimanja bankarskih derikoža ili kritikovanja finansijske okupacije Hrvatske od strane MMF-a. To je veoma slično onome što radi Orban u Mađarskoj ili Dveri u Srbiji. Nadam se da će Živi zid odoleti izazovu neofašizma i neoustaštva koji danas trese savremenu Hrvatsku - navodi Obradović.

- On je jako svestan da su se Dveri i prošli put u Skupštinu provukle kroz iglene uši, a tada je bio u koaliciji sa DSS-om i nastupao sa Sandom Rašković Ivić. Sada je stranka u fazi konsolidacije i teško će prebaciti cenzus. Radikali nikada ne idu sa nekim, tako da od tih desničarskih varijanti Obradović nema sa kim. Setite se i da je Obradović, kada se pre prošlih izbora provlačila priča da je Radulović predložio da se napravi koalicija njegove stranke sa DS-om, DSS-om i pokretom Dveri, rekao da bi podržao tu inicijativu Radulovića da se smeni aktuelna vlast, „ali da saradnja sa DS-om ne dolazi u obzir” - navodi naš izvor.

On dodaje da se upravo zbog šurovanja sa Radulovićem Obradović susreće sa negodovanjem iz jednog dela Političkog saveta stranke, koji čine pojedini nacionalno orijentisani intelektualci Milo Lompar i Kosta Čavoški.

- Oni se protive savezu sa DJB-im, ali, u svakom slučaju, Obradović će doneti konačnu odluku - tvrdi naš izvor.

Komentarišući naša saznaja, Obradović navodi da će o mogućoj saradnji na sledećim izborima odlučivati Glavni odbor Dveri kada izbori budu raspisani, kao i da do tada ostaje solidarnost sa opozicijom u Narodnoj skupštini.

- Poslaničke grupe Dveri i DJB imaju odličnu saradnju. Mi smo solidarni u svim zajedničkim aktivnostima opozicije u borbi za fer i poštene izborne uslove i ravnopravni medijski tretman svih izbornih učesnika. Takođe, branimo smisao parlamentarizma u Srbiji, koji je ugrožen od strane vlasti SNS-a, koji na sve načine pokušava da uguši glas opozicije. Među nama postoje i političke razlike jer se DJB ne izjašnjava o ključnim državnim pitanjima poput EU, NATO, MMF-a ili briselskih sporazuma, a mi smo jasno protiv - rekao nam je Obradović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi ova koalicija odgovarala i jednima i drugima, ali da zbog njihovih glasača ne bi bilo dobro da do nje dođe.

- Kada se radi o matematici prelaska cenzusa, to bi moglo da odgovara i jednima i drugima, ali ipak je ideološka razlika između njih dosta velika. Ja verujem da će ipak Dveri tražiti drugi modalitet kako da prave koaliciju koja bi mogla da pređe cenzus - tvrdi Anđelković.

Aleksandar Vučić

Petar Dimitrijević

Aleksandar Vučić, Foto: Petar Dimitrijević

 

Radulović: Pitam „Alo!” hoće li se Vučić kandidovati

Od lidera Pokreta „Dosta je bilo” Saše Radulovića dobili smo zanimljiv odgovor na pitanje o saradnji sa „Dverima”. Umesto da odgovori na naša pitanja, Radulović je uzvratio kontrapitanjima: - Pošto je list „Alo!“ dobro „informisan”, interesuje nas da li će se predsednik Nikolić ponovo kandidovati, ko će biti predsednički kandidat Aleksandra Vučića i da li će Aleksandar Vučić i njegov izabranik Siniša Mali podneti ostavke i time proizvesti i parlamentarne i beogradske izbore zajedno sa predsedničkim. Uz sve dužno poštovanje svim tabloidima koji bi da ispipaju šta ćemo uraditi na predstojećim izborima, u ovoj šahovskoj partiji ipak vlast ima bele figure i red je da prva povuče potez - kaže Radulović.

Komentari (9)

joca

19.12.2016 16:49

Stozer oko kojega ce se okupiti sve progresivne i slobodarske partije!

NIA

19.12.2016 17:19

@joca - jocoooooo, crni joco! Ko ce ih okupiti? Bahati, drcni, korumpirani politicari? Ko ce opoziciji biti predstavnik? Vuk, Obradovic, Radulovic, Jankovic, Sule, BT...... ima ih za svaki grad u SRB po jedan.

Laki

20.12.2016 06:46

@joca - Oko kog stozera da se okupe, i ko je taj glavni stozer, Kradulovic koji bi da sa svojom familijom vlada Srbijom, Obradovic koji ni u mesnoj zajednici nemoze da pobedi,nemaju elementarnu kulturu a ni programe, koji bi pomogli Srbiji da postane normalna zemlja, njihova politika nas vraca unazad jer su samo jaki retoricari, sto nazalost nije dovoljno treba tu i znanje, a njih dvojica misle samo na licno bogacenje

mudri

19.12.2016 17:06

Taman da ne se ne dvoumim za koga da glasam.

nemam para ali slobodan ko ptica

19.12.2016 17:10

Imaju zajednickog ambasadora gazdu,a gazda mora da se slusa.

GGG

19.12.2016 20:52

Koalicija je pun pogodak. Zašto? Zato što se ja na svakim izborima razmišljam baš između te dve opcije, i sada će mi uštedeti trud. A da su suprotne, NISU, nego se nadopunjuju.

nadopunjuju

20.12.2016 09:22

@GGG - se oni dolarima.... nisam za vlast ali ni za ove izdajnike...ne izlazim na izbore jer nemam koga da glasam...

OKI

20.12.2016 08:24

Ha Nasla Rupa Zakrpu Dvojac bez Kormilara dokle ce da stignu na Izborima Verovatno ce Odploviti svaki kod svog Donatora

Sejo

20.12.2016 18:18

@OKI - Pre cu da glasam za Dveri nego za Radikale jer ipak Dveri i mogu nekad da dodju na vlast odnosno imaju sa kime sa udju u koaliciju i dodju,Radikali ce uvek ostati vecna opozicija koja nikada nista nece uraditi.