Lester Siti
profimedia
Lester Siti

profimedia

Lester Siti, Foto: profimedia

Pola Londona tuguje, ceo Lester slavi! Fudbaleri Čelsija i Totenhema odigrali su nerešeno 2:2 u 36. kolu Premijer lige, što je Ranijerijevim "lisicama" obezbedilo titulu. "Pevci" su bili glavni konkurent Lesteru za ovogodišnji pehar elitnog šampionata Engleske, a samo ih je pobeda održavala u životu.

Tim Maurisija Poketina bio je na dobrom putu da nastavi borbu sa Lesterom. Na poluvremenu je golovima Kejna i Son Hung Mina vodio rezultatom 2:0, ali je u drugom delu meča na "Stamford Bridžu" usledio šok za londonski tim obojen u belo, dok su "plavci" zahvaljujući Kejhilu i Azaru izjednačili na 2:2, osakatili gradskog rivala i uručili titulu ekipi Lestera, koji je najveće iznenađenje, ne samo u Engleskoj već i u svetskom fudbalu.

Kapetan Lesterovog broda Klaudio Ranijeri i njegove "lisice": Kasper Šmajhel, Dani Simpson, Robert Hut, Ves Morgan, Kristijan Fuks, Mark Olbrajton, Danijel Drinkvoter, N'Golo Kante, Rijad Marez, Šinđi Okazaki, Džejmi Vardi, Mark Švarcer, Ben Hamer, Džoni Medison, Marsin Vasilevski, Ben Čilvel, Lajam Mur, Mati Džejms, Andi King, Danijel Emerti, Gohan Inler, Demaraj Grej, Nejtan Dajer, Andre Olukanmi, Džefri Šlup, Hoze leonardo Uljoa i Džo Dodo ušli su u istoriju, besmrtnost... Njihova imena će zlatnim slovima ostati upisana u anale ostrvskog, pa i evropskog i svetskog fudbala.

A zašto? Zato što su i više nego zaslužili! Kada jedna ekipa uđe u prvu ligu i iste sezone je osvoji... kada kvota na jednu ekipu da će osvojiti nacionalni šampionat iznosi 5000, a ista je osvoji... kada jedna ekipa nije sastavljena od mega zvezda i velikih fudbalskih imena napravi senzaciju i očita lekciju mnogobrojnim klubovima sa višestruko većim budžetom i neuporedivo bogatijom istorijom i ostavi ih iza sebe.... kada jedan čovek koji je ne tako davno jedva sastavljao kraj s krajem i radio u fabrici kako bi prehranio sebe i svoje najmilije, odjednom postane ikona kluba, reprezentacije i najbolji strelac Premijer lige... Kada oni nisu Junajted, Siti, Čelsi, Arsenal, Liverpul, nego Lester koji je srcem igrao, krvavo se borio i debelo je nagrađen za sve što je tokom sezone uradio... možemo samo da kažemo: "SVAKA ČAST, MOMCI... SVAKA ČAST LESTERU, SVAKA ČAST RANIJERIJEVA MANGUPARIJO, SVAKA ČAST ŠAMPIONI... DOBRODOŠLI U BESMRTNOST!