Ubistvo Novi Sad
Tanjug/Jaroslav Pap
Ubistvo Novi Sad

Tanjug/Jaroslav Pap

Kostiću nije bilo spasa, ležao je na betonu, licem okrenutim nadole, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predrag Kostić (27) ubijen je u pucnjavi u naselju Salajka u Novom Sadu uoči dočeka Srpske nove godine!

Kako saznajemo, Kostić je upao u kuću Aleksandra Radovića (38) i izbo ga nožem, zbog čega je povređeni potegao pištolj i usmrtio napadača, a onda sav krvav i samo u gaćama otrčao kod prvog komšije i tražio pomoć! 

Tragedija se dogodila u subotu oko 20.30 u ulici Đorđa Zličića 44 u novosadskom naselju Salajka. Sumnjalo se da je reč o pokušaju pljačke, ali se ispostavilo da je reč o neraščišćenim računima.

Napadač ostavio pušku u automobilu

Kako saznajemo, policija je u blizini kuće napadnutog Aleksandra Radovića pronašla automobil u kojem je bila automatska puška. - Vozilo je bilo parkirano nedaleko od mesta obračuna. Pretpostavlja se da se Kostić upravo tim automobilom dovezao do Radovića i da oružje pripada njemu, iako u vozilu nisu nađena njegova dokumenta - navodi naš izvor iz istrage.

- Kostić je upao u Radovićevu kuću i izbo ga nožem. Naneo mu je nekoliko uboda, ali je muškarac ostao na nogama. Imao je pištolj kod sebe i ispalio je nekoliko hica na Kostića. Kostić je od zadobijenih povreda preminuo na mestu. Prvo se mislilo da je reč o pljački i da je Kostić uhvaćen na delu. Međutim, istragom je utvrđeno da su se njih dvojica poznavali odranije i da je reč o neraščišćenim računima! Kostić je upao kod njega, a kraća svađa se okončala fizičkim obračunom - kaže naš izvor blizak istrazi. 

Na lice mesta došla je ekipa Hitne pomoći, ali su lekari mogli samo da konstatuju Kostićevu smrt.

- Zatekli su Kostića kako leži pored zida, na betonu, licem okrenutim nadole. Njemu nije bilo spasa, dok je Radović sa više povreda prebačen u Klinički centar Vojvodine. Zadobio je teške povrede, ali je van životne opanosti. Kada je došla Hitna pomoć, Aleksandar je bio sav krvav, ali je bio svestan - ispričao je izvor blizak istrazi.

Komšije su pomogle Radoviću, koji je posle incidenta bio samo u gaćama i sav obliven krvlju.

- Večerali smo, kada smo začuli zvono na vratima. Neko je uporno zvonio i moj suprug je izašao napolje. Video je komšiju Radovića kako stoji samo u gaćama, sav krvav! Suprug i sin su mu zaustavili krvarenje i pozvali Hitnu pomoć. Nisam znala šta se događa, a suprug je odjednom ušao i tražio peškire i ćebe. Umotali su ga u ćebe i pozvali lekare. Posle svega su išli u policiju da daju izjavu. Komšiju poznajem samo iz viđanja. Uvek je ljubazno govorio: “Dobar dan, komšinice.” Živeo je sam, jer tu gradi novu kuću ili preuređuje staru - ispričala je komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

Policija utvrđuje zbog čega se odigrao zločin kakav meštani tog mirnog novosadskog naselja ne pamte. Ranjeni Aleksandar Radović će posle ukazane pomoći biti zadržan u policiji do 48 sati, posle čega će biti priveden kod tužioca na saslušanje.

Komentari (2)

nedjo

15.01.2018 16:40

narod je opasno prso

aca021

15.01.2018 18:22

Sta ce da ga privode tuziocu, ako ovo nije samoodbrana sta je? Bez obzira ko je taj i sta radi covek mu je upao u kucu i izranjavao, sta je trebao da uradi da ga opomene, puca u vazduh gaja u mali prst na nozi da ga ne poredi jako.