Dejan Radonjić
Profimedia
Dejan Radonjić

Profimedia

Dejan Radonjić, Foto: Profimedia

"Značaj polufinala je ogroman za oba tima, sa nabojem u duelima, ali spremni smo za trijumf. Cedevita igra sjajno u Evroligi i sigurno bi u Top16 fazi imala više pobeda da su je povrede zaobišle. Dolaze ambiciozni u Beograd, ali na nama je da ih dobijemo prvi put u ABA ligi ove sezone", rekao je Radonjić na zajedničkoj konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.

On je još jednom pozvao navijače da pruže podršku njegovim timu i ispune halu "Aleksandar Nikolić".

"Navijači dođite i budite uz nas da dođemo do prve pobede", naglasio je Radonjić i dodao da priče o plasmanu u Evroligu ne utiču na ekipe, sa čime se složio i Mršić.

Crnogorski trener nije želeo previše da komentariše arbitre koji su delegirani za sutrašnji meč, pre svih Javora na kojeg su iz Crvene zvezde imali zamerke.

"Ovo mi je 10. godina u ovom takmičenju i normalno da znam o čemu se radi. Naše je da se fokusiramo na teren, a kada se pojave na terenu biće borba".

Kapiten crveno-belih Branko Lazić veruje da u trijumf na početku serije.

"Konačno kreće plej-of serija. Imali smo puno problema zbog povreda cele sezone, ali i dalje smo u igri za odbranu trofeja. Daćemo maksimum da odbranimo domaći teren".

Trener Cedevite Veljko Mršić ističe da veoma respektuje Crvenu zvezdu.

"Čestitam Zvezdi na dobrim igrama ove sezone u Evroligi. Dolazimo da odigramo dobru utakmicu, a prvi put u istoriji ABA lige u plej-ofu se sastaju dve ekipe iz Top16 faze Evrolige i to sve svemu govori da će biti jako dobro i zanimljivo. Želimo da se vratimo u Zagreb sa pobedom".

Mršić je kazao da njegovi igrači misle samo na bitku na terenu, bez obzira na priče o učesniku Evrolige naredne sezone.

"Mi smo sportisti i mislimo samo na teren. Ostvarili smo cilj, želimo da napravimo najveći uspeh. Šta će biti to je politika".
Prema njegovim rečima biće teško igrati u atmosferi u Beogradu.

"Zvezda ima veliku prednost u odnosu na nas. Nekoliko utakmica u Evroligi bili su u ponoru, ali ih je publika vraćala. Moderni sport ne pamti da cela dvorana navija za Crvenu zvezdu, a takav slučaj je i sa Partizanom. Teško je reći kakva bi situacija bila da mi imamo takve navijače", naveo je Mršić.

Centar gostiju Miro Bilan očekuje tešku polufinalnu seriju.

"Nismo u najboljoj formi, u kakvoj smo bili pre dva meseca. Moraćemo da ponovimo naše najbolje partije da bismo parirali odličnoj Zvezdi.

Moramo da držimo dobar ritam svih 40 minuta, uz dobru odbranu, to je put u pohodu na pobedu", zaključio je Bilan.

Utakmica između Crvene zvezde i Cedevite igra se sutra od 18.45 sati.