Neće da priča s  medijima: Dr Bojanić
S. Pajić
Bolnica

Dušan Milenković

Bolnica , Foto: Dušan Milenković

Iako je od ponedeljka počeo ponovo da radi, nakon pisanja našeg lista i velike prašine koja se digla zbog činjenice da on nesmetano radi, juče ga u bolnici nije bilo.

Na ortopediji lozničke bolnice obavestili su nas da je doktor trebalo da radi, ali da nije došao.

– Uprava bolnice donela je odluku da doktor Bojanić ne treba da radi sve dok traje istražni postupak. Koristiće slobodne dane, a kada će se ponovo vratiti na posao, za sada ne možemo predvideti - potvrdila je Dragana Vasiljević, portparolka Opšte bolnice. Iz ove ustanove poručuju da odeljenje ortopedije ima kapacitet da se reorganizuje i da se nastavi sa redovnim radom, uzimajući u obzir činjenicu da dr Bojanić neće raditi dok traje postupak prikupljanja podataka o nesrećnom slučaju.

Neće da priča s  medijima: Dr Bojanić

S. Pajić

Neće da priča s medijima: Dr Bojanić, Foto: S. Pajić

„Alo!” je juče uspeo da uđe na ortopediju bolnice u Loznici. Iako doktora, koga mnogi krive za smrt Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, juče tamo nije bilo, njegove kolege su nas primile. Nisu želeli da se slikaju, niti da im se objavljuju imena.

- Šta da vam kažem? On je jedan od pet ortopeda ovde. Dobar je kolega. Radi 25 godina. Šta se desilo i kako, ne znamo - bilo je sve što nam je rekao jedan od Bojanićevih kolega.

Pacijentkinja S. L. ( 63) navodi da je upravo imala intervenciju.

- Plačem, dete, kad god vidim Radenka na televiziji ili u novinama. Velika je to tragedija. Ne znam. Svako ovde u Loznici ima svoju priču, ali deteta nema - kaže ona i dodaje da se ne plaši za sebe.

Umro u agoniji: Radenko Nikodinović

S. Pajić

Radenko Nikodinović, Foto: S. Pajić

- I da se plašim, kud ću? Ovde moram da se lečim - priča ona.

Radnik obezbeđenja bolnice ispratio nas je rečima da u početku nije bilo lako.

- Kad se desila tragedija, dolazili su građani i protestovali što čuvamo dr Bojanića. A šta mi da radimo? Svi radimo za dinar. Sad se situacija malo smirila - navodi on.

Ostali Lozničani nisu hteli da pričaju. Odmahivali su rukom govoreći da nema tu šta da se priča i da je njihov grad postao sumoran posle svega.

Ništa mu neće vratiti  dete: Milan Nikodinović

Dušan Milenković

Ništa mu neće vratiti dete: Milan Nikodinović, Foto: Dušan Milenković

Milan Nikodinović, otac premunilog Radenka, primio je ekipu „Alo!” vrteći glavom u neverici da se priča da je svoje povređeno dete prvo vodio kod nadrilekara da mu namesti ruku. Samo što mu ne krenu potoci suza.

- Evo poslednja informacija je da obdukcioni list mogu da čekam i do tri meseca. Nije ni čudo što su vas izbegli u bolnici - štite jedni druge. Govore mi prijatelji da je premijer stao iza mog slučaja, ali ni to mi neće vratiti dete - kaže Milan i dodaje:

- Komšinica je pre dva dana prestravljena vodila dete u tu bolnicu, gde su joj rekli: „Šta vi iz Kozjaka hoćete? Ko da ovde niko ništa ne zna.” Naravno da ću da podnesem krivičnu prijavu za nesavesno lečenje kad budem dobio svu medicinsku dokumentaciju - objašnjava Milan.

Lekari su pili na poslu!

Posle sprovedene inspekcijske kontrole u bolnici, koju je naložilo Ministarstvo zdravlja, novo rukovodstvo je pooštrilo disciplinske mere i uvelo neke nove koje bi trebalo da poboljšaju rad te ustanove. - Već smo uveli knjige u kojima se beleži odlazak i dolazak s posla. Medicinska dokumentacija se mora voditi mnogo bolje nego dosad, mada na mnogim odeljenjima to rade uredno. Nažalost, ima službi gde to i nije na zadovoljavajućem nivou - potvrdio je dr Zoran Kovačević, v. d. direktora Opšte bolnice. - Akcenat stavljamo na higijenu, pogotovo mokrih čvorova, koji su nedavno rekonstruisani, ali je neophodno i redovno održavati. Uveo sam nultu toleranciju za konzumiranje alkohola na radnom mestu, a, priznajem, toga je bilo u prošlosti. Za takve pojave uslediće jasne konsekvence i disciplinske mere propisane zakonom. To se odnosi i na svaki drugi oblik kršenja radne discipline, što uključuje i zabranu pušenja na radnom mestu, adekvatno oblačenje i urednost na poslu - objasnio je direktor bolnice.

Komentari (10)

Mitar

27.10.2016 08:57

Dr. Bojanić je najuren od strane bivšeg tj. sdašnjeg rukovodstva bolnice jer su u medjuvremenu saznali šta je Dr. Bojanić izjavio u policiji gde je krivicu za smrt dečaka "podelio" sa direktoricom pomoćnicima i menadžmentom bolnice !!!

helena037

27.10.2016 10:24

@Mitar - A pedijatra niko ne pominje , sta je ona radila kad je dete odvedeno jel uradjrna laboratirija ....Nije samo pomenuti lekar lecio dete .Sta je sa ostalima.I prestanite da osudjujete bez krajnjeg rezultata

milojko

27.10.2016 10:53

@Mitar - @helena Pogadjate u centar! Na sceni je hajka, kakva i od koga, jednom ce se saznati. Gotovo da je tragedija deteta postala sporedna, ubistvo lekara je vise puta spomenuto u stampi(!). A gde je ime "urologa" koji je "zajedno dezurao sa ortopedom"? Gipsari, sestre, pedijatri, urolog koji pregleda snimke(!), klinika u BG, jednom ce se saznati istina. Naglasavam da Bojanica niti znam, niti me je kada lecio, hvala bogu. A izgleda da nikoga nije ni lecio, niko ne sme da se javi da to kaze.

goca gocic

27.10.2016 10:53

@Mitar - Iskreno zalim za malenim andjelom, zalim za njegovim nesrecnim roditeljima, ali duboko verujem da "nema smrti bez sudjenog dana".Sramota je, a i greh osudjivati unapred. Novinari, a prednjaci nas Alo, pozivaju na linc jednog coveka. Sacekajmo kraj istrage, vidimo da li je i ko sve omanuo-pa neka im se sudi. A mi svi, u medjuvremenu, molimo se za spas sebe od drugih, i spas drugih od nas samih.

Mili

27.10.2016 18:11

@Mitar - @Helena, i ja se to pitam. OK, ovaj covek je pogresio, ali gde su doktori koji su tvrdili roditeljima da je u redu da dete ima danima temperaturu? Ne pominju se vise. A oni su po meni vise krivi od ortopeda. Da su oni radili svoj posao, to dete bi danas sigurno bilo zivo.

Minja

27.10.2016 10:32

Ako ne zna da radi svoj posao i ako je nezainteresovan sto je i dokazao, ne vracajte ga na posao. Nema razloga da ga kolege stite. Takva vrsta solidarnosti je cudna i nehumana. Neka svako od tih njegovih kolega pomisli na svoje dete. Bog je veliki.

mima

27.10.2016 13:07

Kako danas može a juče nije moglo. Dokle god imamo zakone koji se tumače dvojako vlaće haos u zemlji. Takvo je i sudstvo šta znači proces u "razumnom roku"

Lav

27.10.2016 15:13

@mima - Može i do 12 godina. Iz iskustva tvrdim!

boki

27.10.2016 19:41

A sta mislite da je drugde bolje,da direktor sme da pisne ili da zdravstveni inspektor sme da se mesa u svoj posao.Ma ko sisa pacienta ! Niti imaju radno vreme,dolaze na posao kad im se cefne,idu od jedne do druge privatne ordinacije,a ako imate zakazano ,onda ih tog dana i nema.Pa ponovo cekaj da ti zakaze za kroz 20 dana pa...A mladi lekari u Zajecaru cekaju posao dok bandja drzi tapiju na zaposlenje .MAFIJA ,a ne zdravstveni ili farmaceutski radnici.Nama nema spasa nego samo da ucimo nemacki

sremica

29.10.2016 13:40

Kaže ovaj v.d. nema više pušenja i alkohola u bolnici!!!??? Zakon o zabrani pušenja je odavno usvojen a alkohol ne želim ni da komentarišem!