Kombi koji je izgoreo na Avali
E.S.
Kombi koji je izgoreo na Avali

E.S.

Kombi koji je izgoreo na Avali, Foto: E.S.

Do požara u automobilu došlo je juče oko 7.55 na velikom parkingu ispred hotela “Avala” na istoimenoj planini. Beživotno Radenkovo telo su članovi ekipe za uviđaj pronašli na suvozačevoj strani, koja je i više izgorela.

Nemili prizor automobila u plamenu i čoveka kako u njemu gori video je noćni čuvar hotela, koji je odmah obavestio svoje kolege, a oni policijsku stanicu u Belom potoku.

Kako saznajemo, taj čuvar je inspektorima rekao da je video starijeg proćelavog muškarca s bradicom koji je u plamenu zapomagao od bolova.

- Krenuo sam kući, kada sam ugledao automobil u plamenu. Kroz prozor sam jasno video muškarca srednjih godina kako gori. Pokušao sam da mu priđem kako bih mu pomogao ili ga izvukao, ali se onda plamen proširio i dosezao je visinu od oko 10 metera. Čuo sam i jezive krike i učinilo mi se da su ženski. Još mi odzvanjaju u glavi i zbog cele te slike ne osećam se dobro. Gledati čoveka kako gori, a biti nemoćan da mu pomogneš je stvarno jezivo - ovim rečima je noćni čuvar inspektorima opisao nemilu scenu.

On im je još rekao da je ubzo utrčao u hotel, gde je kolege obavestio o dešavanjima na parkingu, a oni su pozvali policiju i vatrogasce.

Kako saznajemo, do sada je utvrđeno da se Radenko M. dovezao do parkinga minut pre tragedije. Istražni organi ne isključuju mogućnost da je do požara došlo prilikom parkiranja automobila.

- Na osnovu pronađenih tragova, ne isključuje se mogućnost da je vozač iz još neutvrđenih razloga udario u zaštitnu ogradu i da je to dovelo do požara. Vatra se brzo proširila i zahvatila kabinu automobila i rezervoar. Došlo je do detonacije, pa se šoferšajbna raspala, a automobil se okrenuo za 90 stepeni i tako izgoreo. Uviđaj je urađen i prikupljeni su svi tragovi. Automobil je poslat na vanredni tehnički pregled. Istragom koja je u toku treba da se utvrdi da li je do požara došlo usled udesa ili je eventualno nešto drugo u pitanju, odnosno da li je požar namerno izazvan - rekao je sagovornik blizak istrazi.

Komentari (4)

Da li nije bio

27.09.2017 16:49

vezan pa zapaljen?

Herkul Holms

27.09.2017 18:14

Neko ga je dovezao ili samoubistvo ...

šta ce na suvozačevo

27.09.2017 18:31

@Herkul Holms - sedište i šta ga je sprečilo da izadje napolje i ko je zapalio?

Pop

27.09.2017 23:47

NAMESTALJKA ,UBISTVO