Majka Zorica i otac Milan skrhani bolom
S. Pajić
Majka Zorica i otac Milan skrhani bolom

S. Pajić

Majka Zorica i otac Milan skrhani bolom, Foto: S. Pajić

Skrhan zbog sinovljeve smrti, on je ponovio da ne može da veruje da u 21. veku neko umre zbog tako banalne povrede, koja se u davna vremena sanirala letvom i maramom.

 

Iako se dobro držao, Milan nije uspeo da zadrži suze kada je preuzimao telo svog mališana.

- I ovde u Institutu za sudsku medicinu mi je jedna žena rekla da ne može da veruje da Radenko zbog takve povrede nije zadržan u bolnici. Budite pametni, ljudi, nemojte slučajno dozvoliti da zbog neke budale ostanete bez deteta! Ja se još i držim, ali žena i ćerka su loše, ne mogu da se pomire s tim da više nikada neće videti Radenka - otelo se Milanu.

Sahrana mališana danas u 13 sati

privatna arhiva

Sahrana mališana danas u 13 sati, Foto: privatna arhiva

- Jutros su me zvali načelnica i njen zamenik iz lozničke bolnice, hoće da dođu da izjave saučešće... Šta da im kažem? A doktor koji mi je „lečio“ sina i koji je krivac za to kako mi je dete završilo je jednostavno nestao. S druge strane, lekari iz Instituta za majku i dete tri dana i noći nisu kući išli jer su pokušavali da mi spasu sina i sve vreme su bili uz njega, te sam im se danas i zahvalio što su se borili za mog Radenka, koga su iz Loznice poslali bez ikakve dokumentacije, samo sa snimcima ruke - kaže Milan.

Mališanovo telo juče stiglo u Loznicu

S. Pajić

Mališanovo telo juče stiglo u Loznicu, Foto: S. Pajić

Skrhanom ocu su lekari iz Instituta objasnili da mališanu rana u startu nije dobro sanirana, čak ni očišćena.
- Radenko je bio kod komšija u dvorištu, igrao se na toboganu. Kada je pao, slomio je ruku i imao otvoren prelom, te mu je kost dodirivala zemlju. Lekar u Loznici, kako su mi objasnili, nije očistio kost prilikom saniranja povrede, te je već u samom početku došlo do infekcije. Lekari su tako uočili tri bakterije - navodi Milan neverovatne podatke.

Spremljeni krst i venac za dete

Predrag Dedijer

Spremljeni krst i venac za dete, Foto: Predrag Dedijer

On otkriva i šokantan detalj iz istrage koja je obavljena u lozničkoj bolnici.
- Kako su mi preneli upućeni prijatelji, niko u bolnici navodno ništa nije znao, odnosno hteo da kaže po pitanju rada doktora Bojanića. A na bolničkom zasedanju koje su održali čudili su se kako je moguće da se doktor ne seća da li ima dokument kojim mi, roditelji, odbijamo bolnički smeštaj za dete. Jasno je da nema, jer mi nismo odbili da ostane u bolnici, on ga je poslao kući - napominje Milan. Radenkova sahrana trebalo bi da se održi danas u 13 časova.

Zorica pala na kolena

S. Pajić

Zorica pala na kolena, Foto: S. Pajić

 

Porodica i prijatelji skrhani od tuge

Skamenjeni od tuge i bola zbog gubitka Radenka, porodica, rodbina, komšije i prijatelji juče su pred kućom u Kozjaku dočekali dečakovo telo. Kada je pogrebno vozilo stiglo s kovčegom, prolomio se vrisak majke Zorice koja je pala na kolena. Njenu tugu nisu mogle da ublaže reči utehe komšija i rođaka, koji su ogorčeni ponavljali da je za ovakav jad kriv lekar.

– Kakav to čovek treba da bude, pa da posle svega pokuša da ubedi roditelje da je sve učinio kako treba. To može samo monstrum, ne čovek - ogorčen je rođak.

S. P.

 

Doktoru umro još jedan dečak zbog preloma?!

Slavku Jerotiću, porodičnom prijatelju Nikodinovića, prethodnih dana je neko iz lozničke bolnice, ko je želeo da ostane anoniman, slao poruke u kojima ga je obaveštavao o događanjima u bolnici. Kako kaže, to nažalost nije prvi slučaj sa smrtnim ishodom kada je reč o pomenutom doktoru.

- Pre godinu, godinu i po, dečko je takođe zbog preloma, ne sećam se čega, ruke ili noge, dobio sepsu i preminuo. I njega je lečio doktor Bojanić - tvrdi Jerotić.

Save

Komentari (16)

Miljana

12.10.2016 07:05

Strasno!!! Ove monstrume koji nose bele mantile a koji su odgovorni za ovu tragediju odmah uhapsiti,proterati sa posla i adekvatno kazniti zatvorskom kaznom.Srpski lekari suvise mnogo grese.Ili je u pitanju neznanje ili bahatost.

Vuk

12.10.2016 08:04

@Miljana - Oni sa kupljenim diplomama drugačije ne znaju to su vam naprednjacki dr a oni što znaju su napolju..

mima

12.10.2016 09:18

@Miljana - kupljene diplome,korupcija,lojalnost(besmislena)......................

MAČIĆ

12.10.2016 10:13

@Miljana - NE MOŽETE REĆI "SRSKI LEKARI" JER IH IMA MNOGO, MNOGO VIŠE KOJI ZNAJU DA RADE, I RADE TAKO DA SPAŠAVAJU ŽIVOTE LJUDI. REČ JE O IZUZETCIMA, A INAČE , NEMAJU SAMO SRPSKI LEKARI "TAPIJU NA NEZNANJE I OTALJAVANJE " POSLA. IMA U SVETU ISTO NESAVESNIH I NESTRUČNIH LEKARA. NIJE SRBIJA SA PERJANICOM. NE PRETERUJTE I NE TRPAJTE SVE LEKARE U ISTI KOŠ.

pera

12.10.2016 07:13

To nije doktor Bojanić već mesar Bojanić.

Zoran - Tico - Tico

12.10.2016 08:08

Zašto pojačavate bol najpre roditeljima pa i nama? Zar baš mora da stoji da je Radenko majci stigao u kovčegu? Pa znate, stigao je i ocu i dedi i babi i svim ljudima koji smrt ovog dečaka doživljavaju kao tragediju. Zar nije dovoljno što je umro ni kriv ni dužan!? Nije fer i to ne otslikava vaše žaljenje već tipičnu, novinarsku neosetljivost!

Aleksandar

12.10.2016 08:26

A onda gospodja dodje kod mene u servis, istresa se kako ona mora da promeni nacin ponasanja, nacin rada, da pise mala slova.O onda i pre ove nesrece sa malenim Radenkom, saznam da je doticna gospodja lekaraka i rekao sam joj u lice sta mislim o njima lekarima.Dao bog da sto kasnije u zivotu vam zatrebaju ovim monstrumi-mesari.Imam i ja problem sa majkom, vec 5 godina je vucem po lekarima, da saznam sta joj je, a oni samo vicu sve je u redu, sve je u redu,a zena da koraca i hoda normalno ne moze

Bot

12.10.2016 09:25

Vucic ce sve to da resi i racunajte kao da se ovo nije ni dogodilo, jer je rekao da ne sme da se dogadja. Bravo za Vucica, on nam je jedina sansa za bolju buducnost, kroz dve godine...uhapsice doktora, kao i fantome iz Savamale...

lični stav.

12.10.2016 17:59

@Bot - Sram te bilo,na komentaru.Preuzela te je patološka mržnja prema Premijeru pa od te silne mržnje ne umeš ni saučešće da izjaviš porodici za smrt ovog malog Anđela. Iz te bezobrazne patološke mržnje čak okrivljuješ malte ne (ali si nebitan) Premijera za smrt dečaka, Premijer je takođe otac i zna šta znači roditelj i dete. U ovoj tragediji pominješ i "Savamalu",gde su uzurpirali i nezakonito izgradili to što je srušeno razni skorojrvići i novopečeni ili stari krimosi. Naka ti žuta patka snese jaje.

baka

12.10.2016 11:09

Treba pisati da slucaj ne padne pravosudju u zaborav,ali treci dan placem zbog ovog slucaja. Sta ubuduce roditelji da rade? Cini se da treba uvek pitati drugog lekara za svaki slucaj gde stvari idu nagore.

Acko

12.10.2016 21:43

@baka - Ovi idioti fotografi...Slikaju ljude u agoniji.

mia

12.10.2016 12:36

joj tuga do neba .kako dete izgubi zivot to se nije desavalo u 15 ..veku a ne sad 21... od preloma ruke da umre dete...jadni roditelji dok su zivi ...

Puritanac

12.10.2016 13:40

Majko mila, postoji li veci bol i tuga i gora sudbina od ove koja je zadesila ove ljude.Ovaj slucaj treba detaljno ispitati i krivce kazniti ali se ne bi smelo stati na tome.Dok se iz korena ne promeni zdravstveni sistem,mito,korupcija,stranacko kadriranje,veze i vezice i dalje ce nam se desavati slicne stvari pa cak i prelazenje nekaznjeno zbog ovakvih gresaka.

Anita

12.10.2016 14:01

Ovaj doktor ne bi trebao vise da se bavi ovim poslom.Sram da ga bude.m

Ksenija

12.10.2016 16:56

Poštovanje lekarima koji požrtvovano rade svoj posao, ali susrećemo se sa mnogo više sujetnih i nezainteresovanih lekara u čijoj se milosti nalazimo. Možda je malo i sistem kriv za to, zbog uvođenja novotarija kojima se opterećuje lekar, jer umesto da se bavi pacijentom, on se bavi raznim kucanjima u računaru i administacijom, a sve na štetu i oduzimajući vreme pacijentu. Pacijenti nemaju pravo na dostojanstvo. Ne valja ovako!

meda

12.10.2016 18:09

@Ksenija - Nema to veze sa administracijom, to je uvek bilo tako, a posebno od devedestih na ovamo. Neka andjeo u miru pociva!