Radenko
privatna arhiva
Radenko

privatna arhiva

Radenko, Foto: privatna arhiva

Obdukcioni nalaz, koji još uvek iščekuju roditelji Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, trebalo bi da pruži detaljne odgovore na mnoga pitanja vezana za tragičan slučaj.

Radneko je posle preloma ruke, zbog sepse, preminuo u beogradskom Institutu za majku i dete.

Građani izlaze na protest?

Od rezultata obdukcionog nalaza zavisi i to da li će i kada biti organizovan miran protestni skup u gradu, ali i to mora biti unapred najavljeno i prijavljeno u policiji

 

Mada je više puta ponovio da su lekari u toj ustanovi danonoćno pokušavali da spasu dečaka, otac Milan priznaje da i dalje razmišlja o tome da li bi sve imalo drugačiji ishod da je povređena ruka odmah i amputirana.

- Meni je stalno u glavi to pitanje da li bi amputacija ruke spasla glavu našem sinu, ali ono što je sasvim izvesno, to je činjenica da kada je dete stiglo u Beograd ja i supruga ni jednog trenutka nismo bili svesni da je Radenku život ugrožen. Znao sam da je došlo do komplikacije ali da se ne može sprečiti tragičan kraj nisam mogao ni da pomislim – priča Milan.

- O amputaciji nisam ja odlučivao ali znam samo da bih sigurno potpisao i to da detetu odseku ruku ako bi mu to sačuvalo život. Možda bi u tom slučaju imao veće šanse. Obdukcioni nalaz će pokazati tačnu dozu lekova koje je dete tamo primalo, kao i sve druge detalje. Šta bi se desilo da mu je amputirana ruka, ne znam, ali se pitam da li bi mi pomoglo. Imao bi, možda, veće šanse. Čak sam tamo i pomenuo takav potez ali sam bio pod stresom i ne znam šta su lekari odgovorili. Shvatam da su pokušali da mu sačuvaju ruku, ali se sve mnogo brzo iskomplikovalo. Da je u Loznici sve bilo kako treba, mog sina ne bi ni vozili u Beograd – kaže otac pokojnog dečaka.

 

Komentari (4)

GLUMICA

18.10.2016 14:59

Znaci lekari sa INSTITUTA ZA MAJKU I DETE .............NAPRAVILI GRESKU.....moguce,moguce....

sveznalica

18.10.2016 15:55

@GLUMICA - Aman pa ti sve znas,da nisi akademik ili inspektor Megre.

ilija

18.10.2016 20:28

@GLUMICA - Napravljen je niz gresaka. Lekarskih a mozda i nekih drugih. Mene iritira stalno zanemarivanje onog srednjeg faktora u toku infekcije - pedijatra. Nisam lekar ali citajuci lekarske komentare shvatio sam da svaka pojava temperature pod gipsom zaci CRVENI ALARM. Roditelji tvrde da im je receno da je to sasvim normalno. Pobogu, da je tad pedijatar podigao uzbunu, kako bilo, zvala, (zvao), drugog lekara na konsultaciju, pozvao doticnog ortpeda, nacelnika, direktorku...Pobogu, dete je u pitanju!

Ina

18.10.2016 23:20

Slazem se sa@ Ilija. Pedijatar je morao primetiti infekciju.