Rada Manojlović
Rajko Ristić/Alo!
Rada Manojlović

Rajko Ristić/Alo!

Rada Manojlović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Pevačica kaže da joj pokojna majka Mirjana posebno nedostaje tokom vaskršnjih praznika i priznaje da ni posle 14 godina ne može da preboli njenu smrt.

– Bili smo srećna porodica i dan-danas se prisećam svih tih praznika kada smo bili lepa i srećna porodica. Baš smo bili vezani jedno za drugo – iskrena je Rada i dodaje:

– Fale mi Vaskrsi sa majkom. Bili su tako posebni. Nekako se potrefilo da nam se porodica na neki način raspala kada je mama umrla. Ne želim da me ljudi shvate pogrešno, ali tako su se kockice poklopile. Dva meseca od njenog odlaska na onaj svet ja sam se preselila u Kragujevac zbog fakulteta. Nije bilo nje, otišla sam ja. Sve je bilo drugačije. U kući su ostali tata i Maja. Naravno da sam ja koristila svaki slobodan trenutak da dođem i budem sa njima, ali to više nikada nije bilo to.

– Pokušavam svim silama da oko Vaskrsa budem u Srbiji ili bar negde bliže da mogu brzo da stignem kući, ali nažalost, ne dešava se to baš često. Volim na Veliki petak da budem kod kuće, da učestvujem u farbanju jaja, a onda odem u subotu na nastup, pa se u nedelju ujutru prvim avionom vraćam kako bih proslavila sa svojima.

Pevačicin otac Rade posle nekog vremena doveo je u kuću novu ženu, Suzanu. Na početku, Rada i Maja nisu bile u dobrim odnosima sa maćehom, ali su vremenom prihvatile očevu odluku.

 

Selo moje lepse od Pariza ? I naravno, ćalac profesionalac ??

A post shared by Radmila Rada Manojlovic (@radamanojlovic) on Mar 14, 2018 at 10:20am PDT

– Na početku se nismo slagale sa Suzanom, baš je bilo povuci-potegni. Nismo se mirile sa očevom odlukom. Bilo nam je čudno kada se probudimo i uđemo u kuhinju, a nju zateknemo tu. Tada smo bile mlade, međutim, vremenom smo se navikle. Sada nam je Suzana veliki oslonac i pomoć. Kuća je na njenim plećima i zaista je Maja i ja poštujemo. Više od deset godina je sa nama i dešava se da se Maja pre poveri njoj nego meni – priznaje pevačica.

Bez obzira na to što se danas lepo slaže sa maćehom, stalno se priseća običaja koje su pred praznike ona i sestra obavljale sa majkom:

– Maja i ja smo za svaki Vaskrs trčale kod bake sa mamine strane. Ona bi uveliko bila u poslu sa mamom oko spremanja trpeze i svega ostalog. Obavezno bi nam nana i mama trljale obraze crvenim jajima, što je po tradiciji dobro za zdravlje. Dok bi nam to radile, mi smo stajale na travi, što je simbolizovalo napredak, rast i uspeh. I dan-danas se prisećam svih tih praznika kada smo bili zajedno, lepa i srećna porodica. Baš smo bili vezani jedno za drugo. Porodica za primer – sa setom u glasu prisetila se Rada.

 

@_marija_manojlovic_ ?

A post shared by Radmila Rada Manojlovic (@radamanojlovic) on Oct 10, 2017 at 5:40pm PDT

 

Komentari (1)

TANJA

08.04.2018 15:45

A OVA PEVACICA BILA KRENULA NA FAKULTET.BILO BI KORISNO ZA NJENU EDUKACIJU DA JE BAR NEKOLIKO ISPITA DALA.