Mesto nesreće Oksana Bobrovskaja
Profimedia.rs
Mesto nesreće Oksana Bobrovskaja
Mesto nesreće, Foto: Profimedia.rs

Bobrovskaja, zastupnica u regionalnoj skupštini i članica vladajuće stranke Vladimira Putina Ujedinjena Rusija, u trenutku eksplozije bila je u "tojoti RAV4" sa svojim suprugom, bivšim vojnim specijalcem, prenosi britanski Telegraph.

Navodno su se upustili u seksualni odnos, a prema nekim nagađanjima Bobrovski je u jednom trenutku iz nejasnih razloga aktivirao bombu. Oboje su polugoli pronađeni na zadnjem sedištu automobila.

Lokalni mediji javljaju da je par imao bračnih problema, a prema nepotvrđenim izveštajima Nikita je bio uveren da mu je Oksana neverna. Veza im se našla u problemima navodno i zbog činjenice da je jedini novac zarađivala Oksana, dok je Nikita bio nezaposlen. Par je iza sebe ostavio četvorogodišnju ćerku.

Osim što je bila zastupnica, Bobrovskaja je imala i funkciju zamenice direktorice jedne od najvećih građevinskih kompanija u Novosibirsku, a neki mediji spominju da je vodila glamurozan život. Automobil je eksplodirao u neposrednoj blizini zgrade te kompanije.

„Čuo sam udarac, ali ne prejak. Kao pucanj. Mislio sam da je nešto možda palo s krova zgrade na automobil ili da je došlo do sudara. Nisam čuo nikakav vrisak. Drugi stanari su takođe izašli na prozore. Kada sam pogledao prema dole, video sam da su bili na zadnjem sedištu“, izjavio je jedan neimenovani svedok.

U međuvremenu su se pojavile i spekulacije da je bombu u automobil podmetnuo neko treći, a da je meta bio Nikita Bobrovski. Policija je za sada isključila mogućnost da je reč o terorizmu.

Komentari (2)

Milan M

28.11.2015 13:48

Kakve veze ima Vladimir Putuin sa tim ?

sveta

28.11.2015 17:10

E,vala,baš! Očigledno je da je jedino bitno da Putin bude pomenut u bilo kakvom negativnom kontekstu.