Punjeno pile
shutterstock
Punjeno pile

shutterstock

Punjeno pile, Foto: shutterstock

Sastojci:

pile srednje veličine s iznutricama
2 kašičice senfa
1 dl piva
150 g bukovače
1/2 veze zeleni
glavica crvenog
luka
lovorov list, biber, so
začin od suvog povrća,
800 g krompira

Priprema:

U zagrejano ulje stavite malo bibera i lovorov list. Bukovaču, kao i sve iznutrice, isecite na kockice i dodajte u ostatak mase da se proprži i dobili ste masu za punjenje pileta. Pile dobro operite, posolite, pobiberite, a zatim ga namažite senfom i spolja i iznutra. Dodajte u njega masu za punjenje i zatvorite ga sa čačkalicama. Pile stavite u nauljeni pleh, a okolo krompir, pa prelijte pile ravnomerno pivom. Dodajte još oko 1 dl vode i sav krompir začinite. Lepo ga promešajte, a zatim pleh prekrijte alu-folijom. Rernu zagrejete na 200 stepeni i pecite oko pola sata, pa skinite foliju i pecite sve dok pile ne dobije zlatnu boju.