Punjene krofne
Bakina kuhinja
Punjene krofne

Bakina kuhinja

Punjene krofne, Foto: Bakina kuhinja

Krofne su mnogima omiljena poslastica. Nisu zahtevne za napraviti, ali treba nešto više vremena, jer testo treba dobro da odstoji. Nakon toga testo se prži u ulju i obično puni marmeladom ili kremom. Međutim, punjene šlag kremom postaju još zanimljivije i uživanje u ovim neodoljivim slatkim zalogajima je zagarantovano.

Potrebno je:

400-500 g brašna
15 g kvasca
2 jaja
200 ml jogurta
100 ml mleka
korica limuna
1 kašika šećera
50 ml ulja
malo soli
ulje za prženje

Nadev:

200 g šlag krema od vanile

Priprema:

Ostaviti da naraste 15 minuta, razmesiti i vaditi čašom krofne. Pokriti da opet narastu i pržiti u ulju. Kad se krofne ohlade, filovati sa umućenim šlag kremom.