Majdanpek, ski centar
I.P.
Majdanpek, ski centar

I.P.

Majdanpek, pukla žičara u ski centru, Foto: I.P.

Nekoliko sati nakon zvaničnog otvaranja sezone, kojoj je prisustvovalo oko 200 skijaša iz ovog grada, nastao je prvi problem na ski liftu.

- Kada smo počeli sa radom sajla je pukla na četvrtom stubu. Intervenisali smo odmah, i ekipa je uspela da otkloni kvar – kaže Milomir Marić, direktor SRC „6. avgust“ Majdanpek.

Majdanpek, ski centar

I.P.

Majdanpek, ski centar, Foto: I.P.

Otklanjanje ovog kvara nije bila jedina prepreka zaposlenima na održavanju skijališta, s obzirom da je ubrzo nakon toga žičara pukla na petom stubu.

- Sve je funkcionisalo sve dok nam nije javljeno da je opet nastao isti problem samo par stotina metara dalje. Sutra će ekipa radnika pokušati da otkloni i ovaj kvar i nadam se da će se sezona skijanja normalizovati u našem gradu – dodaje Marić.

Pored problema sa žičarom, veliki problem predstavlja i tabač snega koji je u kvaru.

Majdanpek, ski centar

I.P.

Majdanpek, ski centar, Foto: I.P.

- Utabali smo sneg iako je tabač pokvaren, kočnice ne funkcionišu dobro i opasnost je velika, ali smo obavestili firmu koja je zadužena za održavanje mašine i uskoro se očekuje njihov dolazak – kaže Marić.

Inače, ski centar “Rajkovo” od Majdanpeka je udaljen svega 7 kilometara, raspolaže sa dve staze od 1.200 i 700 metara i do pre nekoliko godina bio je mesto okupljanja skijaša iz mnogih gradova istocne Srbije. Jedna od prednosti u odnosu na veće zimske centre je i niska cena ski-pasa, koja za odrasle iznosi 300, a za decu samo 100 dinara. Ono što je takođe bitno je da snega ima dovoljno, a sudecći prema prognozi meteorologa narednih dana može se očekivati i dodatni porast visine snežnog pokrivača.

Komentari (1)

Ccccc

17.01.2017 19:35

Jel radi, bar neka, prodavnica?