Merilend pucnjava
Printscreen: Facebook

Jutros je učenik, koji nije identifikovan, pucao u drugog učenika i jednu učenicu u srednjoj školi u Grejt Milsu, u okrugu Sent Meri, zbog čega je intervenisao pripadnik obezbeđenja, rekao je šerif Timoti Kameron na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

"Naš školski policajac, koji je bio stacioniran u školi, intervenisao je i počela je razmena vatre. On je gonio napadača, uhvatio ga i upucao, a istovremeno je i napadač pucao u njega, ali policajac nije povređen", rekao je šerif.

Učenik koga je napadač teško ranio, star 14 godina, sada je u stabilnom stanju u lokalnoj bolnici, kao i 16-godišnja učenica, koja je takođe zadobila teške povrede.

Džonatan Friz, učenik škole, rekao je za CNN da je bio zaključan u školi u trenutku kada je policija upala u učionicu preko prozora, nakon čega su on i njegovi drugovi iz odeljenja izvedeni na bezbedno.

- Još se tresem - rekao je on.

Jedan neimenovani učenik čiju izjavu prenose mediji, rekao je da je povređeno sedam osoba, a da je jedna ubijena.

Škola "Grejt Mils" udaljena je oko 90 kilometara od Vašingtona, a pohađa je oko 1.600 učenika.

Kako navodi CNN, od početka godine u SAD se dogodilo 16 pucanjava u školama. Poslednja je bila sredinom februara u srednjoj školi Stounmen Daglas na Floridi kada je ubijeno 17 osoba. Napadač, bivši učenik škole, Nikolas de Hesus Kruz (19) uhapšen je sat vremena nakon pucnjave.