Tenko Istanbul
Printscreen Twitter
Tenko Istanbul

Printscreen Twitter

Tenkovi u Istanbulu, Foto: Printscreen Twitter

Među glavnoosumnjičenima za državni udar je i pilot Jusuf Kurt, koji je srušio ruski avion, a koji je poreklom iz sela Bukoroc kod Prizrena.

Jedna od organizatora vojnog udara je i general-potpukovnik Metin Idil, koji je, takođe, albanskog porekla.

Albanski portali navode da je Huduti prije preuzimanja komande nad turskom Drugom armijom komandovao jedinicama na granici sa Rusijom i Grčkom, te da je bio i na čelu turskih snaga u Avganistanu.

Huduti je rođen u Rečanu, u blizini Prizrena, a njegova porodica preselila se u Tursku kada je imao pet godina, dok je Ozturk poreklom iz Kosovske Mitrovice.

OPTUŽNICE PROTIV 85 GENERALA

Tursko pravosuđe podiglo je optužnice protiv 85 generala i admirala vojske zbog neuspelog pokušaja puča dok je nekoliko desetina i dalje na ispitivanju, javila je danas turska provladina agencija Anadolija.

Ukupno 103 generala i admirala turske vojske pritvoreno je u okviru istrage o neuspelom puču 15. jula u kojem je stradalo gotovo 300 osoba.

 

Komentari (5)

djole

19.07.2016 13:31

Rodjenjem sa KIM, ali nikako albanci. U pitanju su Turci, kojih je na KIM bilo mnogo do kraja I svetskog rata. Manji deo je ostao do kraja II svetskog rata, ali su se stalno iseljavali. Prvenstveno zbog majorizacije koju je nemilice sprovodila albanska vecina. Broz je bio inicijator i direktni zastitnik ove majorizacije.

djura

19.07.2016 17:03

@djole - Svi redom Albanci. Proterani sa Kosova za vreme Rankovica.

Nelex

19.07.2016 17:03

Na Kosovu su bili poturceni: Albanci, Srbi i Crnogorci oni su bili Osmanska vojska i esfafi (trgovci i zanatlije) Turci su bili Sandzak begovi. Istorija Belezi da su Janicari Albanskog porekla podigli ustanak protiv sultana Ahmeta III, pod Vodstvom Albanca patrona Halil age..Izgleda da su Turci zaboravili da su Albanci samozivi licemeri i uzurpatori koji su ucenjivali i ubijali sultane i grabili bogatsto i imanja I vlast samo za sebe.i da je zahvaljujuci njima zbrisana Janicarska garda.Guglajte

rada

19.07.2016 19:05

neka neka znaju koga podržavaju država kosova.

rada

19.07.2016 19:05

neka neka znaju koga podržavaju država kosova.