Avion
Profimedia.rs
Avion

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

"Letačka posada Montenegro Airlinesa(MA) je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama, prilikom cega je od kontrole leta zatraženo sletanje na matični aerodrom Podgorica kako bi se uradila odgovarajuća kontrola", saopšteno je iz crnogorske kompanije.

Kako se navodi, nakon sletanja, izvršena je kontrola i procena oštećenja od strane kompanijskog licenciranog tehničkog osoblja, a kako je odmah bilo jasno da ce procedura sanacije oštećenja potrajati, svi putnici su smešteni u hotel i jutros, u ranim jutarnjim časovima prebačeni drugim avionom Montenegro erlajnsa na odredište.

U saopštenju se navodi da je udar ptice uobičajeni problem, koji se cesto dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u toj vrsti posla.

Međutim povlačenje tog aviona izazvalo je višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Dizeldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad.

"Montenegro" navodi da su svi putnici adekvatno zbrinuti, pri cemu nijedan let nije otkazan, ali je deo putnika preusmeren na letove drugih kompanija.

Komentari (1)

mr burns from simpsons

25.07.2017 18:43

a dje ima ptica u crnoj gori/ to je bio sivi soko protiv aviona i pobedio je..