Radio  noću, spavao  danju: Zoran  Marjanović
Dejan Briza
Zoran Marjanović

oliver bunic

Zoran Marjanović, Foto: Oliver Bunić

Zoran Marjanović (39), osumnjičen za ubistvo supruge Jelene (33), uskoro će biti podvrgnut neuropsihijatrijskom veštačenju, prilikom kojeg će biti potpuno pročitan i dokučiće se da li je direktno umešan u ubistvo supruge Jelene! 

Kako „Alo!” saznaje, tim sastavljen od neuropsihijatara i psihologa treba da utvrdi da li je Zoran podvojena ličnost i da li su tačne procene pojedinih stručnjaka, datih na osnovu njegovog ponašanja i izjava za medije, da je sebe ubedio da nije ubica.

- Stručnjaci po Zakoniku o krivičnom postupku mogu mesec dana da posmatraju osumnjičenog i da bukvalno svakoga dana idu kod njega u zatvor ukoliko procene da je to potrebno, i da tamo razgovaraju sa njim i testiraju ga, sve dok ne reše sve dileme i nedoumice. Stručnjaci imaju poslednju reč i procenjuju da li Zoran Marjanović ima savest, da li će ona pre ili kasnije da proradi i da li će posle toga sve da prizna. Od njihovog znanja i pristupa zavisi da li će ga pogoditi u žicu i prozreti do kraja - kaže naš izvor blizak istrazi.

Čeka se kompletno veštačenje

Kada se obave sva neophodna veštačenja i kada ih tužilaštvo detaljno analizira, sledi odluka da li protiv Zorana Marjanovića ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice. U slučaju da konačna procena pokaže da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, tužilaštvo može da traži dopunsku istragu, proširivanje istrage na druge osobe ili da, u krajnjem slučaju, odustane od krivičnog gonjenja zbog nedostatka dokaza.

Rezultati veštačenja fizičkih i bioloških tragova sa mesta zločina na nasipu u Borči dostavljeni su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje treba da proceni da li ima čvrstih dokaza protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene. 

- Tužilaštvo analizira rezultate veštačenja i procenjuje da li raspoloživi dokazi dovode osumnjičenog u direktnu vezu sa ubistvom pevačice. Procenjuje se, takođe, da li su rezultati obavljenih analiza dovoljna potvrda da je osumnjičeni počinio zločin ili je neophodno izvršiti još neka dopunska veštačenja. Dosadašnje analize i veštačenja, navodno, ukazuju da je Zoran direktno umešan u ubistvo supruge Jelene. Međutim, procedura je takva da tužilaštvo ne otkriva detalje dok detaljno ne prouči nalaz. Nezvanično, sve ukazuje da je reč o čvrstim i neoborivim dokazima - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, Zoran Marjanović je povezan sa zločinom na osnovu DNK tragova koji su nađeni na Jeleninom telu, kao i tragova blata na njegovim farmerkama, koje je po sastavu identično onom sa mesta zločina.

- Osim utvrđivanja Zoranovih otisaka prstiju, kao i upoređivanja blata koje je nađeno na Jeleninoj kosi i na Zoranovim farmerkama, neke okolnosti nisu bile do kraja rasvetljene, bar kada je reč o javnosti, koja pomno prati ceo slučaj i analizira nove pojedinosti. Nisu do kraja rasvetljeni DNK tragovi nepoznatog muškarca koji su pronađeni na Jeleninim rukama i na trsci pored kanala u kojem je nađeno Jelenino telo - objašnjava naš sagovornik.

Komentari (12)

Wlad

01.12.2017 07:19

A ko ce da izvestaci te postovane neuropsihijatre, to bre sve korumpirano i za jednu ljubicastu novcanicu naskrabaju da si ljudina kakva se neradja u 1000godina!!!

zoran miljkovic

01.12.2017 10:03

@Wlad - ОВО ЈЕ НЕ ВИЂЕНО МАЛТРЕТИРАЊЕ,САМО ОСУМЊИЧЕНОГ ЧОВЕКА.ГДЕ СУ ДОКАЗИ,ЗАШТО СЕ ДРЖИ У ЗАРТВОРУ,ЈЕР ТАБЛОИДИ ИМАЈУ ЗАДАТАК ДА СВАКИ ДАН ПИШУ НАРУЧЕНЕ НАСЛОВЕ,АКО СЕ ОВО ЗОВЕ ПРАВДА И ПРАВИЧНА ИСТРАГА,ОНДА СМО МИ ДАЛЕКО ОД ИСТИНЕ.ТУЖИЛАЦ И СУДИЈА КОЈИ СУ ОДРЕДИЛИ ПРИТВОР ТРЕБА ДА ПОДНЕСУ ОСТАВКЕ. Чак и кривично одговарају.

Тртрћко

01.12.2017 07:23

Познајем како раде психијатри те зато бих волео да слушате како они испитују Зораново психичко стање!Наслушали би сте се глупавих питања да би сте се крстили са обе руке.Постоји могућност да не само психијатри већ још неки НАТЕРАЈУ Зорана да призна оно што није учинио и онда би прогласили тај јерес ,,за победу,,?Јутрос сам гледао на ТВ крими каналу како је човек после седам година робијања пуштен на слободу јер је утврђено да је невин! Судионици му се нису ни извинули.Чак га је супруга напустила

TE

01.12.2017 08:25

Da li mi imamo strucnjake . Sta nasi strucnjaci uradise sa Nikolicima i ne samo sa njima . U Srbiji su amateri i najgore je sto savesni ljudi poveruju da su svi kao oni a u sustini sve amater do amatera pa makar i da je samo posteni amater pa i da tako nesto i prodje vec kriminalac do kriminalca i niko ne odgovara za svoj rad odnosno nerad odnosno kriminal .

Rasa

01.12.2017 09:30

Vestaci i vestacenje, vestice i vesticarenje mi deluju kao da su jedno te isto.Mogu svasta da nalupaju i treba li verovati da su u pravu i na koji nacin osporiti njihove zakljucke.Posle ove gotovo dvogodisnje torture cini mi se da su Marjanovici OK ali nisam siguran da su i oni koji su o ovom slucaju pisali i davali strucne analize i teorije.Iskreno receno deluju mi svi ludji od onih koje treba da posmatraju i koje optuzuju.

Deda

01.12.2017 10:03

Prateći dnevnu štampu. Imam utisak, da će osoba. Koja je imala komunikaciju sa svemircima. Preveslati današnju nauku.

ccc

01.12.2017 10:39

imaju oni nesto vise ne bi ga mogli drzati, a sad gde su dokazi za varikinu ciscenje kuce i varikine na svim noktima od zrtve ko je onda to uradio i ocigledno skrivanje tragova.

XXL

01.12.2017 10:53

Pre će biti da On njih 'testira'.

Andja

01.12.2017 12:51

To je trebalo da se uradi posle ubistva .. sad je pribran , pravno posavetovan .. ali ' ajde ja nisam strucnjak pa nisam kompetentna da dam neko misljenje o njegovom psihickom stanju ..

renata

01.12.2017 12:53

Nema on savest te ako se oda to ce biti zato sto ce ga ona druga licnost u njemu izdati.

moravica

01.12.2017 15:01

Koga vestace, tog prevaranta? Taj nece nista reci jer mora da oda ucesce najmanje jos dvojice.

GLUMICA

01.12.2017 17:52

od prvog dana (a nisam jedina) pratim sva njegova pojavljivanja uzivo i njegove intervjue uzivo i odavno sam ga izvestacila...on je jedan narcisoidni lik pun kompleksa nize vrednosti koji je posesivan i ljubomoran ...svoja dokazivanja trazi kroz zene jer mu je majka centar sveta(citaj izvor prihoda)....skriveno smiren koji muca kad laze i ne gleda sagovornika u oci...zakljucuhjem...KRIV JE . U besu je udario ,ubio od batina a kasnije su je polumrtvu masakrirali i bacili ko psa.SVESNO SKRIVA ISTI