Srpski rat protiv mafije odraziće se i na izborima
EPA
Srpski rat protiv mafije odraziće se i na izborima

EPA

Srpski rat protiv mafije odraziće se i na izborima, Foto: EPA

Ovakav potez zvaničnog Beograda svakako će uticati na izbore koji imaju gotovo referendumski karakter - za i protiv Mila Đukanovića, i to tako da bi moglo čak da dovede do kraja Đukanovićeve vladavine!

Ulazak u obračun sa crnogorskom mafijom, u koji će Srbija, kako je ministar najavio, ući bez zadrške, a koji je usledilo nakon ubistva vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, prema stručnoj oceni političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, jasan je dokaz da Đukanović gubi kontrolu.

Đukanović hapsi opoziciju

Crnogorska policija uhapsila je juče aktiviste Demokratskog fronta Radomira Šumara, Željka Lečića, Vuka Doljanića, Stefana Midorovića i Slavka Giljača zbog navodnog ilegalnog posedovanja veće količine oružja, objavio je crnogorski portal CdM. Policijska akcija je sprovedena u Kotoru i Herceg Novom u više mesta. Svima njima, navodno, kontakt je bio Vojislav Pićan, takođe aktivista DF-a. Svi uhapšeni su sprovedeni u kotorsko tužilaštvo.

- Njegov režim je ozbiljno oslabljen, jer svaka autoritarna vlast, a njegova vlast je autoritarna, pogotovo pred same izbore, uspeva da utiša kriminalne obračune i da maksimalno primiri mafiju. To što sada to nije uspeo samo govori koliko je oslabio Đukanović i sve ovo što se dešava ukazuje da mu je došao kraj, odnosno, da mu se bliži pad. Međutim, dešava se i direktno prelivanje svega toga na Srbiju. Sa jedne strane, to da Đukanović padne sigurno je dobro za Srbiju s obzirom na njegovu nacionalnu politiku, ali u toj sferi odnosa prema kriminalu to za nas mora da bude sada crvena lampa, odnosno, znak da Srbija maksimalno mora da se aktivira, da se sve to u potpunosti ne prelije kod nas - objašnjava Anđelković i dodaje da je veoma dobro što je naš ministar odmah i energično postupio.

Mandić­­­­

Marko Đoković

Mandić­­­­, Foto: Marko Đoković

- Njegov potez bio je neophodan u ovakvim okolnostima, jer time je upozorio da Srbija neće na svojoj teritoriji trpeti tuđe ratove. Odnos Srbije prema Crnoj Gori je davno promenjen, jer koliko god da Srbija želi dobre susedske odnose, ipak je svesna da režim Đukanovića i loše radi i da mu se približava kraj i da sada Srbija gleda kako će dalje - tumači on.

I Andrija Mandić, lider opozicionog Demokratskog fronta i predsednik Nove srpske demokratije, uveren je da će ovo samo olakšati „ionako izvestan Đukanovićev kraj“.

- Akcija koju je najavio ministar Stefanović biće potpuno podržana od strane opozicije u Crnoj Gori, smatramo da je ta odluka veoma mudra, jer je konačno došlo vreme da se stane na kraj crnogorskim mafijaškim grupama koje su godinama u Beogradu, a koje imaju svoje pipke i ovde kod nas i svuda. Njih, prema našim saznanjima, ima ih mnogo u Beogradu i došlo je vreme da ih neko zaustavi. Đukanovićevoj tiraniji bliži se kraj, još nekoliko dana mu je ostalo da se u Crnoj Gori ponaša kao prema privatnoj državi, da krade i pretvara je u leglo i centar mafijaša i kriminalaca - rekao nam je on.

Sa druge strane, poslanik Demokratske partije socijalista (DSP) i jedan od Đukanovićevih najbližih saradnika Miodrag Vuković pobesneo je čim smo ga zamolili da nam prokomentariše to što je crnogorskoj mafiji objavljen rat.
- Ne pada mi na pamet to da komentarišem - odbrusio nam je on, a potom prekinuo vezu.

Radun

Petar Dimitrijević

Radun, Foto: Petar Dimitrijević

 

Radun: Milo vlada pomoću mafijaša iz Beograda

- Mafijaške i kriminalne grupe u Beogradu Đukanoviću daju značajan oslonac vlasti. On opstaje upravo zahvaljujući tim kriminalnim švercerskim ekipama koje rade u Srbiji. Otvoreno objavljivanje rata tim strukturama definitivno će oslabiti i ugroziti poziciju Mila Đukanovića, a naročito u Beogradu. Mi ne vidimo da se vlast u Beogradu mešala u izbore u Crnoj Gori, Srbija nije održavala režim Đukanovića, niti ga je rušila. Iako je autoritarni i guši slobodu, pre svega, srpskog naroda, ali i građana, i zato što je korumpiran, zaslužuje da bude sankcionisan.

 

DF: Milo povezan sa kriminalcima

Opozicioni Demokratski front u više navrata je govorio o direktnim vezama Mila Đukanovića sa kriminalnim grupama u Crnog Gori. - Milo je mnogo veći i opasniji kriminalac nego Svetozar Marović, koji je priznao da je šef kriminalne grupe, što je državi nanelo štetu od preko 500 miliona evra. Vidite koliko je ta grupa bila opasna, a ona je mala kriminalna organizacija spram kriminalne organizacije na čijem je čelu Milo Đukanović - rekao je Mandić u više navrata.

Komentari (9)

ilija gluhajic

15.10.2016 21:28

Cetnicki ideolozi ako pobede u CG bce krvavai rat na tom delu ex nam drzave.Prelice se na Bih i trajace najmanje cetiru godine.

bogster

15.10.2016 23:31

@ilija gluhajic - Samo ih treba proterati iz Srbije, pa nek idu u svoju Mesnu zajednicu od 200.000 stanovnika, nek drže Mila večno, to je njihov problem. Studiranje, lečenje, porezi na nekretnine, moraju im se oporezovati i naplaćivati. Dosta je bre, da divljaju još od 1945 po Beogradu

Kos

16.10.2016 01:44

@ilija gluhajic - a sta ces sa bosancima kosovarima i licanima puna ih srbija jasu nas 100 godina

dalibor

15.10.2016 22:15

Doslo vreme da se svode racuni.Mnogi koji su povezani sa Milom napustice ga jer je brod poceo da tone.A ovo sto pricaju da ce se obracunati sa crnogorskom mafijom oni sto sede svaki dan sa njima je cista laz,jer vrana vrani ne vadi oci.

Krcun

15.10.2016 22:18

Pobediće Milo. Baš mi je milo!

U ZAGREBU SI ZAČET

16.10.2016 00:55

@Krcun - NEĆE, NEĆE, KOCKASTI.

PSST

16.10.2016 00:28

Mi smo poslednji koji bilo kome mogu da prcaju o pravnoj drzavi,postenju , premijeru i rezultatima izbora.

NOLAN SMIT

16.10.2016 00:47

O ĐUKAJU JEL TI ŽAO, SPUŽU SI SE PRIMAKAO.

SRBIJA

16.10.2016 11:33

Ovi svi Crnogorci sto su zaposleni u drzavnim institucijama Srbije,rade i za Mila Djukanovica.