Dečak Silovanje plakanje
Profimedia
Dečak Silovanje plakanje
Ilustracija, Foto: Profimedia

- Zlostavljani dečak živi u hraniteljskoj porodici. Ne zna se da li su dvojica njegovih drugara iz razreda upravo zbog toga ili iz nekih drugih razloga pokazala prema njemu od prvog dana škole animozitet. Oni su ga najpre gurali i vukli, bacali mu stvari na pod, ali je sve to otišlo predaleko. Nahvatali su ga u školskom toaletu, gurali mu glavu u pisaor ui pritom ga terali da odatle pije vodu - tvrdi izvor dodajući da su dečaka prisilno  šišali.

- Pa je njegova majka-hraniteljka morala da ga vodi kod frizera da popravi to što su sedmogodišnji huligani uradili - dodaje izvor.

Direktorka škole Svetlana Gajić, kaže da su analizirali slučaj i da su zaključili da je reč o igri, tokom koje učenici nisu svesni da može da bude posledica.

- Deca su se u toaletu između sebe čikala ko đšta može, pa je i ovo bila njihova igra u smislu "Da li ti možeš to i to? Zašto ne ti? A da piješ vodu odavde?" Dečak kaže da nije nateran ni na šta. To dakle, nije bilo nasilje već je sve bila igra. I tvrde za šišanje treba proveriti, jer to može biti iskarikirana priča. Mi ćemo opet sesti i razmotriti dalje korake. Ako se ipak utvrdi da je sve to bilo nasilje, imamo mehanizme za delovanje - rekla je direktorka škole.

Komentari (11)

sanja

01.11.2015 01:50

Gospodji direktorki je to "decija igra",a kako bi bilo da njoj neko gurne glavu u pisoar,jel bi tad isto bila igra? Sramota ko sve nije direktor.Zar treba jos neko dete da zavrsi kao pokojni Aleksa pa da se ovo drustvo opameti!!!!

mAJA

01.11.2015 01:52

Tako su isto zatvarali oci u Aleksinom slucaju. Kako doticnu direktorku nije sramota da laze,od kada je guranje glave u pisoar decija igra? SRAMOTA!!

Branka

01.11.2015 02:28

Zalosno sta sve citamo svakodnevno. Za ne poverovati na sta je sve spreman nastavnicki kolegij samo da se zataska stvar i gurne pod tepih te da oni ne bi odgovarali. Sta ce biti kada ovi malisani porast u u sta ce se tek onda pretvoriti kada sada u prvom osnovne rade ove gadosti decaku koji je iz hraniteljske porodice? Citam i cudim se cudom da takve male napasnike nitko nece ni ukoriti niti savetovati a ono jadno dete nema svoje prave roditelje pa stoga cela stvar nije ni bitna??? Ej ovo je dno

qq

01.11.2015 03:18

Mozda bi trebalo njihove roditelje naterati da piju vodu iz pisoara, jer to je igra...

Jasmina

01.11.2015 11:38

@qq - Bas tako poßto je igra i direktorica isto da pije vodu

Dragan,Niš

01.11.2015 08:44

Prekopirane scene nasilja iz američkih filmova!A samo nedostaje da počnu da kopiraju scene iz horor filmova,jer neke televizije uvode kult noć veštica,pa će biti krvi do kolena.Uostalom gde se najviše puca po školama,U Americi naravno?!

Sramota

01.11.2015 09:01

Ova direktorka treba da dobije momentalni otkaz zbog izjave da se ovakve stvari svrstavaju u dečiju igru! Ovo je još jedan u nizu dokaza da u osnovnim školama u Srbiji vlada vršnjačko nasilje. Država mora što pre da reaguje !!!! Ovakve stvari su nedopustive. Deca će nam izrasti u nasilnike. I još jedna stvar....ovo nasilničko ponašanje dolazi od kuće ! Šta radite roditelji kada su vam deca ovako nasilna ?!!!??

Ja

01.11.2015 09:34

"Direktorka škole Svetlana Gajić, kaže da su analizirali slučaj i da su zaključili da je reč o igri, tokom koje učenici nisu svesni da može da bude posledica". Evo ga u najavi jos jedno dete koje moze da nastrada, a gospodja direktorka misli.......Nemojte vise da mislite nego preduzimite mere protiv nasilnika u najavi. Znaju oni vrlo dobro i u prvom razredu sta je dobro, a sta ne. Ako to rade kao prvaci sta mozemo ocekivati za par godina od takvih nasilnika. Podrzite Aleksin zakon!!!!!!!!!!!!!!!

RASO

01.11.2015 10:43

Predlazem da u ovoj igri direktorki nabijemo glavu u pisoar, da pije vodu, a i malo da je sisamo. Ako je sve igra sto da ne. A ako bude imala srece dok joj je glava u pisoaru, mozda se obraduje jos necemu, naravno jer je starija. Pod hitno kazniti rodirelje ovih mangupa, jer ako oni ne mogu vaspitati svoju decu onda treba vaspitati njih.

Jasmina

01.11.2015 11:27

Ja bi stavila od direktora glavu tamo de su stavi deca onom malome a onu decu sve bi kaznila da crkavaju od gladi i plus brane njih da teram da piju vodu tamo de onaj mali a njihove roditelje u zatvor i plus direktora radi panasanje dece i sve sto zastitu decu

Dejan Kula

01.11.2015 22:29

Da li ste svesni da su ukinuti svi mehanizmi koji kaznjavaju decu u smislu vaspitanja tj vaspitne mere. Katastrofa! Velika