Maja  Kocijančič
printskrin youtube
Maja  Kocijančič

printskrin youtube

Maja Kocijančič, Foto: printskrin youtube

Povodom situacije u Crnoj Gori, hapšenja Bratislava Bate Dikića i grupe ljudi iz Srbije koji su optuženi za pokušaj hapšenja crnogorskog premijera Mila Đukanovića, oglasila se i EU, tačnije Maja Kocijančič, portparol Evropske komisije, koja ekskluzivno za „Alo!“ kaže da budno prate sva dešavanja i iščekuju dalje poteze zvanične Podgorice.

„Komesar Johanes Han i ja pratimo dešavanja u Crnoj Gori. Parlamentarni izbori održani su u pravnim okvirima i praćeni su od strane lokalnih i međunarodnih posmatrača. Prema prvim preliminarnim nalazima misije OSCE, možemo da kažemo da su izbori odrazili poštovanje svih osnovnih sloboda“, kaže Kocijančičeva za naš list.

Ona očekuje od svih u Crnoj Gori da se konstruktivno angažuju u političkom procesu koji bi vodio ka daljim evrointegracijama.
EU, prema rečima Kocijančičeve, prati i šta će se dalje događati sa uhapšenim srpskim državljanima koji su osumnjičeni za terorizam, a među kojima je i Bratislav Dikić.

- Očekujemo da nadležni organi u Crnoj Gori propisno provere sve prijavljene nepravilnosti na izborima, ali i slučaj 20 srpskih državljana uhapšenih u Crnoj Gori - kaže ona.