lastra lazarevac
promo
lastra lazarevac

promo

Lastra Lazarevac, Foto: promo

Slobodan Radomirović, bivši direktor prevoznika “Lastra” iz Lazarevca, papreno je plaćao gorivo, trošio milione evra za renoviranje toaleta i drugih poslovnih prostorija i nije uplaćivao doprinose zaposlenima, tvrde za “Alo!” nezadovoljni radnici.

lastra lazarevac slobodan radomirović

GEM RTV

Slobodan Radomirović, Foto: GEM RTV

Oni su nam pokazali i dokumentaciju prema kojoj je protiv tog bivšeg direktora ove firme, koja je u vlasništvu “Laste”, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo predistražni postupak.

Tužilaštvo čeka veštačenje

Kako “Alo!” saznaje, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predmet “Lastra” nalazi se još u fazi ekonomsko-finansijskog veštačenja.

- Čeka se da veštak da svoje stručno mišljenje i vrati spise postupajućem tužiocu. Posle toga će se odlučivati o daljim koracima, odnosno da li će istraga biti obustavljena, ili će Slobodan Radomirović biti optužen - kažu u tužilaštvu. D. Ć.

- Milioni su otišli iz firme! “Lastra” je, primera radi, tokom 2015. godine kupovala gorivo za autobuse za 10-11 odsto skuplje od našeg osnivača i vlasnika “Laste”! Pa gde to ima? Te godine potrošeno je 259.171.000 dinara za benzin, plaćeno skuplje u odnosu na “Lastu” za 26,2 miliona dinara. Mesečno smo u proseku skuplje plaćali gorivo za 17.960 evra u odnosu na “Lastu”. Naša firma je od 1. juna do 31. decembra 2015. godine za litar goriva plaćala 115,52 dinara, dok ga je “Lasta” u istom periodu nabavljala za 102,96 po litri. Prošle godine, od 1. januara, pa do 31. maja, “Lastra” je kupovala litar za 106,72 dinara, a u istom periodu naš vlasnik “Lasta” za skoro 11 dinara jeftinije, odnosno za 95, 65 dinara! Naša firma ga je nabavljala od preduzeća “Kole petrol” - navode oni, pokazujući uporednu tabelu.

Direktor: Ništa nije tačno!

Slobodan Radomirović, bivši direktor “Lastre”, negirao je sve navode radnika, tvrdeći da ništa od toga nije tačno, a da su im “bus-plus” kartice i doprinosi plaćeni!

- Nije tačno da sam kupovao gorivo skuplje od našeg vlasnika “Laste”! Sve fakture mogu da se provere. Bila je ista cena kao kao u NIS-u. Što se tiče adaptacije poslovnih prostorija, to takođe nije tačno! To je sve odbačeno. Što se tiče kupovine autobusa, tvrdnje nisu tačne, jer su kupljeni na osnovu odluke Nadzornog odbora “Lastre”. Doprinosi i “bus-plus” kartice su plaćene. Sve je do dinara plaćeno. Postoje fakture - rekao je Radomirović za “Alo!”. radnici optužuju bivšeg direktora „lastre”

Prema njihovim rečima, tu se “troškaranje” ne zaustavlja. “Lastra” je, tvrde radnici, za adaptaciju poslovnih prostorija, uključujući i stanični muški toalet u Lazarevcu, u periodu od 2009. do 2015. godine potrošila ukupno 190.858.824 dinara ili tadašnjih 1,55 miliona evra!

- Izvođač radova bio je “Koloseum inženjering”. Da se razumemo, radovi na sanaciji građevinskih objekata bili su neophodni jer su oni bili ruinirani, pretilo je urušavanje, krovovi su prokišnjavali, sanitarni čvorovi u lošem stanju, loša stolarija, fasada. Prostorije nisu ispunjavale uslove za bezbedan rad i boravak u njima. Ali mnogo je koštalo! Takođe, naša firma je kupila i 20 polovnih autobusa marke “Lijaz” i “Berkof” 2011. godine od “Beobusa”. Njihove cene tada su se kretale do 17.000 evra po vozilu, a mi smo ih plaćali plaćali do 22.000 eura. Ako se uzme u obzir da nam tokom 2015. godine nisu redovno plaćane “bus-plus” kartice, a ni doprinosi, u skladu sa zakonom u propisanoj visini, ne može više da se ćuti - kategorični su oni.

Iz dokumentacije koju “Alo!” poseduje nedvosmileno se vidi da je Više javno tužilaštvo pokrenulo predistražne radnje zbog svih okolnosti koje su radnici “Lastre” izneli za naš list. Postupak je pokrenut u julu prošle godine, dok je u novembru veštak za ekonomsko-finansijsku oblast Jovan Mijaković zatražio celokupnu dokumentaciju u vezi sa tim okolnostima. Veštak Mijaković nije želeo da priča o slučaju “Lastra”.

- Proces je u toku. Nemam ovlašćenja da govorim o tome, obratite se Tužilaštvu - bilo je sve što je rekao.

Komentari (8)

djordje1953

13.01.2017 15:47

nije on bacio ni dinar sve te pare su zavrsile tamo gde treba

Xerc

13.01.2017 22:13

@djordje1953 - To nije ni trecina malverzacija u Lastri. Slobodan je jos pored malverzacija sa gorivom, koloseumom imao dogovor i sa kalcom 10% od svake fakture isto ovo preduzece upetljano je i u mucke sa masinama u kolubari. Zatim je stetu na vozilima naplacivao i radniku koji je upravljao vozilom i osiguranju, ne postoji radnik koji bar jednom nije kaznjen sa 10 ili 20% i to od bruto plate naravno za neku glupost. Uz to je doveo i par svojih ljudi uglavnom iz zenine familije, i to sve na mesta "inzinjera"!

mile

13.01.2017 16:25

vozač gore pomenutog gospodina je potrošio više goriva nego svi ti autobusi zajedno,pa nije zgoreg i to pročešljati.

Кутузов

13.01.2017 17:02

Ма да,у овој држави се тако ради,накраде се до миле воље,онда му прете робијом,па онда нема доказа и на крају човек слободан као птица на грани,а тежак неколико милиона.Да он није имао зелено светло некога са власти одмах би га сменили.

deki

13.01.2017 19:14

ne pamtim da sam unazad 15 godina video ruzniju facu,Boze dragi..

brat ljubo duhovnik

13.01.2017 22:29

@deki - cvrc ,a av?

nedjo

13.01.2017 22:29

hoce li skot na sud?

Moca Seljak

13.01.2017 22:56

Sa verom u Boga' Urenicima portala ALO novin sretna Pravoslavna nova godina da dugo zivite i pisete za nas pozd' Moca Seljak [KG]