Novi Sad, Dunav reka
Robert Getel
Novi Sad, Dunav reka

Robert Getel

Novi Sad, Dunav reka, Foto: Robert Getel

Devojčica je nestala oko 3,5 kilometara uzvodno od Mosta slobode tokom treninga kada je sa drugarima iz kluba VK "Danubius 1885" veslala ka Kamenjaru.

Još nije utvrđeno kako je devojčica stradala, a telo su oko 11 sati primetili radnici koji rade na izgradnji Žeželjevog mosta. Oni su telo nesrećne devojčice privezali za čamac koji služi za prevoz radnika i odmah obavestili policiju i lekare Hitne pomoći.

Radnici su sačekali policiju, a ubrzo su pokraj Žeželjevog mosta pristigli i članovi rukovodstva "Danubiusa". Telo utopljenice izvučeno je potom iz reke, a nesretna devojčica na sebi je imala veslački triko.

"Radnici su kod srednjeg stuba Žeželjevog mosta uočili telo kako pluta Dunavom. Najverovatnije je u pitanju mala kajakašica, jer se od odevnih predmeta na njenom telu nalazio gornji deo trenerke i donji deo trikoa, baš kako je ona bila obučena kobnog dana", kaže izvor iz istrage.

Predsednika VK "Danubius 1885" Željko Pantović, je potvrdio za Blic da je nesretna devojka pronađena juče pokraj Žeželjevog mosta, a da će vreme komemoracije i sahrane biti poznati nakon obdukcije.

"Čekamo da se obdukcija završi i nakon toga ćemo organizovati komemoraciju u klubu. O svemu su obavešteni i roditelji. Mnogo im je teško", rekao je Pantović uz napomenu da je potraga za devojčicom trajala svakodnevno uz veliku pomoć prijatelja iz Veslačkog kluba "Galeb" iz Zemuna, kao i Spasilačke službe.

Prema njegovim rečima, potrazi su se priključili ribari, pecaroši, rekreativci, zaljubljenici u prirodu koji šetaju obalama Dunava i građani koji imaju čamce i provode slobodno vreme na reci, ali i prijatelji porodice nastradale devojčice.

U potrazi za devojčicom učestvovali su i ronioci Žandarmerije, koji su pronašli njen čamac dva kilometra od mesta nestanka.

Devojčica je kobnog dana zajedno s grupom veslača imala redovan trening na Dunavu kod Štranda, gde je i sedište kluba.

Prema nezavničnim informacijama ona je vozila čamac jednosed i naletela je na parkiranu baržu, jer je vozila okrenuta leđima, pa se njen čamac prevrnuo. Ona je istog trenutka ispala u ledenu vodu, a na tom mestu je veliki vir.

Odatle joj se, sve do juče izgubio svaki trag. Telo je juče prebačeno u Centar za sudsku medicinu Kliničkog centra Vojvodine, gde će biti urađena obdukcija, a istraga o nesretnom događaju je još uvek u toku.

Ona je bila odlična učenica drugog razreda Jovine gimnazije i veslanjem se bavila poslednje tri godine.