Beba Novorođenće
Profimedia
Beba Novorođenće
"Zaštooooo?!", Foto: Profimedia

Kako otkriva naš izvor iz Ginekološko-akušerske klinike u Višegradskoj ulici u Beogradu, bebi je trebalo nešto manje od sata da kaže, odnosno drekne, svoju prvu reč!

- Znate kako već ide sa bebama... Pošto provedu devet meseci u majčinom stomaku, okružene plodovom tečnošću, prvi šok koji dožive jeste kontakt sa vazduhom. Nakon što prvi put udahnu, bebe obavezno zaplaču. Ubrzo ih prvi put okupamo, pa se smire i sve bude kako treba. Ali sada se desilo nešto čudno... Pošto smo okupali bebu i dali je majci da je vidi, neko od medicinskog osoblja je više za sebe konstatovao da je to prva beba rođena u Srbiji u 2016. godini. Devojčica je u trenutku otvorila okice, pogledala u tog kolegu, a potom iz sveg glasa dreknula svoje prve reči: „Neeee! Zar od svih mogućih zemalja baš u Srbiji da se rodim?! Neeeee!!“ - otkriva za “Alo!” sagovornik iz Višegradske koji je insistirao na anonimnosti.

RHMZ I NBS OBJAŠNJAVAJU

Dinar Dinari Novac Pare
Klizavo vreme za dinare, Foto: Profimedia

Dinar pao zbog poledice

Dinar je juče pao za 0,2 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs sada iznosi 121,6261 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Uzrok ovom neuobičajenom padu nalazi se u zimskim uslovima, objasnili su zajedno NBS i Republički hidrometeorološki tavod (RHMZ).

- Navikli smo da dinar, kada pada, a to čini često, ne padne za više od 0,1 odsto. I to je normalna pojava. Ali sada je pao 0,2 odsto, pa su se građani usplahirili. Stvar je u tome što je za standarnih 0,1 odsto kriva ekonomija, a za ovih dodatnih 0,1 odsto poledica. Iako na prvi pogled deluje da je zima zasada suva i da tek očekujemo sneg, led i ostale traumatološke pojave, u ranim jutarnjim satima temperatura je izuzetno niska i normalno je da se pojavi led. Dinar je napravio klasičnu početničku grešku i izašao rano ujutru, pa je stao na led i strmeknuo se za 0,2 odsto. Verujemo da je izvukao pouku iz ovoga i da mu se ista greška neće ponoviti - navodi se u zajedničom saopštenju NBS-a i RHMZ-a.

PUTARI U PANICI!

Putari
Putari, Foto: N. Kočović

Otkud sneg u januaru?!

Srpski putari su u panici zbog jučerašnej najave da bi danas širom naše zemlje moglo da padne i do 20 centimetara snega!
Kako “Alo!” saznaje od izvora bliskih vozačima ralica i posipačima soli, najava meteorologa da će danas pasti velika količina snega toliko je neočekivana da deluje kao provokacija.
- Ovo nam namerno rade, da ponovo ispadnemo nesposobni, i mi i država! U pitanju je klasična zavera, pokušaj državnog udara, želja da se neko drugi uglavi na naša mesta! Pa, pobogu, ko je još video da sneg pada odmah posle dočeka Nove godine, kada su ljudi još mamurni? Već godinama se ne dešavaju takve bahanalije, a sada su meteorolozi, kao, najavili skoro smetove! Ovo je sigurno provokacija i tražićemo od Vlade Srbije da nas zaštiti, a one koji poturaju takve informacije naojštrije kazni - otkriva naš izvor.

 

OVO SU IZMIŠLJENE VESTI KOJE SLUŽE SAMO ZA ZABAVU!

Komentari (2)

dasa

03.01.2016 17:12

ma ne samo progovorila,zavrsila prvi razred.

Cedo

04.01.2016 16:23

@dasa - Za razliku od ostalih vasih vesti koje su izmisljene a ne sluze za zabavu...