groblje
Emil Čonkić
groblje

Emil Čonkić

Ilustracija, Foto: Emil Čonkić

U proteklom periodu lokalni mediji su objavili nekoliko oglasa ljudi koji na čačanskom groblju prodaju svoje ranije kupljene parcele.

 - Moj poznanik, nekadašnji radnik Fabrike rezanog alata, grobno mesto je prodao jer nije imao od čega da plati dug za grejanje, koji je premašivao 60.000 dinara. Za oko 500 evra prodao je dva grobna mesta koja je za sebe i suprugu kupio pre dvadesetak godina. Kada su mu preminuli roditelji, on ih je pokopao na seoskom groblju, a sebi je za života želeo da obezbedi grobno mesto, da ne ostavlja deci tu obavezu na teret. Praksa ovdašnjih javnih preduzeća je da nagomilane dugove naplaćuju prodajom stanova dužnika, pa se on uplašio da ne ostane na ulici - priča razloge prodaje blizak prijatelj jednog penzionera.

Drugi prodavac parcele na Gradskom groblju, kojim u Čačku gazduje JKP "Gradsko zelenilo", samo je kratko prokomentarisao svoju odluku:

 - Penzija mi je smanjena, a od nje živimo supruga i ja i još pomažemo sina i njegovu porodicu. Kad umrem, nek me bace u potok! - rekao je uznemirenim glasom čovek koji je nedavno prodao grobno mesto za 600 evra.

Zaposleni na čačanskom groblju kažu da se ovo sve više dešava i da oglašavanje u medijima nije retkost, ali da se ipak kupoprodaja grobnih mesta najčešće ugovara između poznanika ili po preporuci.

Tagovi

Komentari (9)

Teodora

01.06.2016 00:29

NapreDNO!!!!! "Već iduće godine imaćemo najveći ekonomski skok u Evropi", reče najveći lažov i prevarant svih vremena u Srbiji aleksandar vučić! Narode, šta čekaš!?

Vo

01.06.2016 04:46

@Teodora - koji bre narod, mislis stoka?

JA NA PRIMER NISAM NIKAKAV PRIMER

01.06.2016 01:01

Tuga jedna kada se nešto ovako čuje!Dokle su nas doveli raznorazni štreberi koji ništa i nikada u životu nisu radili sem što su se bavili politikom.Nekima i nije loše koji su se uglavili preko veze pa primaju platu od poreza na plate radnika privatnih fabrika koji primaju minimalac.I tako "jedan čovek" planira da napuni budžet,smanji javni dug i poveća BDP,jer će da dovede strane investitore (verovatno Azijate) koji će da daju minimalac a on će da naplaćije porez na taj minimalac i puni budžet

nekretnine

01.06.2016 05:39

Vec nas je zive sahranio! Hodamo a ne zivimo!

Julijana

01.06.2016 06:11

Kad rasprodate grobove, sledi prodaja bubrega, sta ce vam dva kad mozete da zivite sa jednim, pa roznjaca, pa krv i jos poneki deo tela. Vazno je preziveti dok Aleksandar Vucic obezbedi blagostanje. Posle cete da imate tako velike plate i penzije da cete moci sve to da kupite nazad. Ziveo Vucic , Toma i Dragica Gaga Nikolic. Beeeeeee, meeeeeeee narode uplaseni!

goran

01.06.2016 09:15

Da su svi ovi izasli na prosle izbore i glasali protiv vlasti bilo bi sanse da se nesto promeni. Centralna Srbija, a medju njima i Cacak su masovno glasali za Vucica. Ali, lakse je ostati kod kuce i cekati da neko drugi misli o tebi ili mozda znaci da je vecini dobro. Sad, kusaj narode naprednu corbu,sam si je zaprzio. Glasali ste za avione,linije do Amerike, BG na vodi,statisticke uspehe, suplje price! Nista od toga ne puni stomake

Hanibal

01.06.2016 09:24

Sta moze ocekivati zemlju i narod koje vode politicari bez i jednog dana radnog staza,keramicari,kondukteri,bivsi udbasi i cinkarosi udbe,falsifikatori diploma i licnih karata...

XXL

01.06.2016 10:04

Mislim da se ne ponavljam komentarima koje sam postavio na ovim stranicama pre izbora ali narod mora da zna da sa dolaskom MMF-a u julu na pomolu je - svetlo na kraju tunela, a biće i gore.

mara

01.06.2016 11:36

Malo vise neka gledaju PINK kada se premijer samo tamo obraca narodu pa neka saznaju kako dobro zivimo.Nece nam trebati ni plate ni penzije, vazduha i vode i zivimo.Sta smo zasluzili do i dobismo.