Sitonija poplava u hotelu
Alo!
Sitonija poplava u hotelu

Alo!

Peškirima sami morali da skupljaju vodu, Foto: Alo!

Godišnji odmor u Grčkoj umalo je bio koban za Beograđanina Tomu V. i njegovu porodicu, koji su mogli da izginu u hotelu sa pet zvezdica na Sitoniji.

Kako svedoče za Alo!, juče ujutru su se probudili u poplavljenoj sobi.

- Kada sam otvorio oči shvatio sam da kiša ne pada samo napolju, nego i unutra. Soba nam je bila poplavljena! - tvrdi za Alo! Beograđanin koji je pre nekoliko dana sa porodicom otišao na letovanje u Porto karas na Sitoniji.

Želeći da "odmori kao čovek", naš sagovornik je na aranžman dao više od 2.000 evra, da bi sa prvom olujom ostao, bukvalno, na cedilu.

- Pošao sam na odmor sa decom, dve bebe, imaju četiri meseca i godinu i po dana. Uplatili smo skup aranžman, u hotelu sa pet zvezdica, kako ne bismo morali ni o čemu da brinemo, ali se ispostavilo da uopšte nije tako - kaže nam Toma koji i dalje ne može da se oporavi od šoka.

Sitonija poplava u hotelu

Alo!

Voda lila niz zidove, Foto: Alo!

Pravo iz kreveta ugazio je u vodu, a onda je video da se kišnica sliva niz zidove. Odmah se uplašio za živote svojih mališana.

- Voda je lila niz elektro-instalacije, samo sam razmišljao kako ćemo da se zapalimo. Odmah sam zgrabio telefon i pozvao recepciju, niko mi se nije javljao. Bili smo smešteni na drugom spratu, istog momenta sam krenuo dole i shvatio da nije poplava samo u sobi, već i u hodnicima - objašnjava Toma V. svoju agoniju.

 

Umesto razumevanja, na recepciji je naišao na osoblje koje mu je savetovalo da skupi svoje stvari, pa će ga "već prebaciti u drugu sobu".

- Nisam mogao da verujem šta mi pričaju! Hotel poplavljen, samo što ne počne da varniči na sve strane jer voda lije niz zidove i kablove, a oni mi hladno kažu da mi, koji smo tu sa dvoje male dece, sami iznesemo stvari, pa će videti gde će sa nama? Užas! - kaže Toma i dodaje da su nakon rasprave dve devojke došle da iznesu kofere, a u drugu sobu su ih prebacili tek nakon tri sata. U međuvremnu, radi bezbednosti u hotelu je isključena i struja.

Sitonija poplava u hotelu

Alo!

Havarija i u hodniku, Foto: Alo!

- Napolje ne možeš jer lije kao iz kabla, sve je pod vodom, a u hotelu haos. Zvao sam i turističku agenciju preko koje smo doputovali. Dali su mi broj predstavnika ovde u Grčkoj i rekli mi da jurim njega. On se nije javljao satima. Uzvratio mi je poziv tek oko pet sati popodne! - ogorčen je naš sagovornik koji ne može ni da krene ka Srbiji, jer je u Grčkoj kolaps i mnoga područja su poplavljena.

Strah od toga šta je sve moglo da im se dogodi da se nije probudio i dalje mu stvara jezu.

- Čekali su satima da isključe struju. Šta bi bilo da je voda došla u dodir sa strujom?! Ne smem ni da zamislim - kaže nam Toma V. koji se ozbiljno razmišlja da što pre krene natrag za Beograd, čim mu vremenske prilike to dozvole.

Međutim, on će kao i mnogi turisti morati malo da sečeka. Na Sitoniji su se izlile reke, te je ceo kraj poplavljen, a gosti brojnih hotela su evakuisani na više spratove, jer je voda prodrla u objekte, a mnogima je i poplavila automobile.

Iako je u pojedinim delovima kiša stala, biće potrebno dosta vremena da se voda povuče i sanira nastala šteta. Do tada, naši turisti su prepušteni na milost i nemilost neba i hotelskog osoblja koje očigledno ne zna da se snađe u ovim vanrednim situacijama.

Srpski konzul obišao popavljena područja

Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić usled nevremena koje je zahvatilo područje Halkidikija obišao je mesto Toroni koje je najviše pogođeno padavinama.

Kako je objavljeno na sajtu Konzulata Srbije u Grčkoj, srpski državljani su se u ponedeljak u jutarnjim satima najviše javljali iz Toronija, gde se nalaze na letovanju.

Saopšteno je da se konzul uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, a i dalje pojedini delovi mesta nisu pristupačni.

- U kontaktu sa lokalnim vlastima dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekuje u toku noći kada bi trebalo da se prilike normalizuju - dodaje se u saopštenju i ističe da je od lokalnih vlasti dobijena "važna informacija" za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima.

- Njima će u utorak izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti kod naplate štete kod osiguravajućih kuća - ističe se u saopštenju i dodaje da se, radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji svi zainteresovani, u naredna 24 sata, mogu obratiti na telefon Generalnog konzulata RS u Solunu +30 2310 244 265.

Komentari (29)

Divno

18.07.2017 05:51

dajte tisucu eura i još plivajte u sobi!

Jocke

18.07.2017 12:08

@Divno - I ja sam u istom hotelu i ovo sto se desilo nije nikakva tragedija. Pa sta je covek ocekivao, da mu osoblje iznosi gace, i licne stvari iz sobe?? Tacno je da je usla voda na par mesta, ali ovo je bila stvarno elementarna nepogoda. I covek namesto da nastavi da odmara sa familijom, pise reportaze i truje javnost preuvelicavanjem. A turcima iz licnih razloga ne bi ostavio ni euro pa da imaju i zlatne krevete. Nije sve u parama...kakav smo narod, otisli bi i u Albaniju na more samo da je jeftino.

Dzoni

18.07.2017 06:18

I ja sam u istom hotelu..Par soba je ovlazilo, a poplavljena je samo ta soba i hodnici.. Užas! U hotelu niko nije hteo da pomogne čoveku 3 sata! A njemu se niko nije javio... dobio je agenciju u Beogradu... A taj sto je zaduzen za njih mu se nije javio uopšte...Sramota teraju ljude sa dve male bebe da se sami sele u drugu sobu a njihov menadzer ne sme da udje jer misli da ce da ga udari struja..Da ne pričam za mokre stvari..Pojavili se posle tri sata, pa posle naterali neke jadne devojke da udju

Mackica

18.07.2017 08:09

@Dzoni - Zato iduci put pravac Turska! Posebno sa malom decom. A pri tom kazete da ste hteli i platili vise , bas zbog njih i toga da budete sigurni da ćete lepo proći . Za 2000 e vi bi bili u zaista exluzivnom hotelu, a o menadžmentu i usluzi da ne govorimo. Mi to mislimo da postoji samo na filmu. Probajte...

Kristina

18.07.2017 21:29

@Dzoni - Hahaha cuj Turska, veoma sigurna zemlja, pogotovo za porodice! Tobje drugo sto su nasi navikli da zderu i izivljavaju se za male pare.. evo preporucujem Egipat i Tunis

Srdjan

18.07.2017 06:38

Malo je sve preterano . I ja sam na Sitoniji i nije nista posebno slarmantno. U Sartiju tacnije. Prica se kso da tonemo u more. Dajte malo realnosti.

Vuk

18.07.2017 07:57

@Srdjan - Tacno, zato je i uzas sta se coveku dogodilo....da neko ne daj Boze pogine od kise u hotelu od 5 zvezdica! Video sam snimak ovo je katastrofa!

Turista

18.07.2017 06:53

Prirodne nepogode visa sila tu ne mogu biti krivi agencije i vlasnici hotela.Sta bi bilo da je nedaj boze ljuljnuo zemljotres?

Marko

18.07.2017 08:25

@Turista - Sto volim kad neko procita samo naslov pa onda komentarise... Pa ta porodica koju je zadesila poplava u lux hotelu se ne zali na prirodnu nepogodu, nego na nemar i ponasanje menadzmenta hotela.... oni su morali da reaguju na vreme i da zastite i izmeste goste, a ne da ljude sa dvoje male dece, koji su ocigledno spavali i ne obaveste o desavanju. Ovo je za sud, sto se mene tice!

Kristina

18.07.2017 21:26

@Turista - Jao sto volim ove sto ce da tuze! Pa ko bre da mu nosi kofere? Uplatio hotel 5* i misli da je car. Ajde ne lupetajte vise gluposti. Od ovih sto odmah zovu novine mi se da ne kazem, fuj! Sreca pa je ziv ostao

Dragy

18.07.2017 08:16

Cena nije nikakva garancija kvaliteta! To je ono što moraš da platiš da bi neko vreme proveo u nekakvom luksuzu i osećao se par dana kao car. Očigledno je da si TO mogao sebi da priuštiš (5 zvezdica, 2000€). E sad što je i tebe zadisilo to olujno nevreme, to je tvoja nesreća. Šminka je čudo. Našminkana kuća - hotel ti je kao i našminkana žena.

Nikita

18.07.2017 08:38

Trebali su da reklamiraju da je hotel sa 6 zvezdica, dobiješ i bazen u sobi :) Ne piše koji je hotel, ali kako je moguće da objekat ima upotrebnu dozvolu? A za ovog 'predstavnika agencije' me ne čudi, gledaju samo kako da prodaju aranžmane, a kad imaš problem 'vidite to sami'

mile

18.07.2017 08:54

molim vas da mi date adresu nesrećnog čoveka idem odmah da mu pomognem da iznese stvari iz sobe

Scaramanga

18.07.2017 08:55

Izvini brate ali to nije nameštaj za 5 zvezdica, niti je to takva terasa, neko te je debelo slagao. U tom kraju gde je bilo baš tako gadno,ima samo porto karas,a ovo nije porto karas. Ljudima se desila oluja kakvu nisu imali. To ste mogli da pretpostavite kao moguće jer je zimus pao sneg koga nije bilo bar 100 godina. U čemu je vaš problem??

YU

18.07.2017 09:32

"Novinar" da proveri šta znači "izginuti" i da li je turista mogao da "izgine".

Aha ha

18.07.2017 12:38

@YU - slatko si me nasmejao! Ginuti, izginuti pa taj termin nema veze sa ovim događajem.

Realna

18.07.2017 09:52

Po priči i slici koju nam je prezentovao vidi se da je čovek ogorčen, A KAKO I NE BI ZA TE PARE TREBAO JE STVARNO DA UŽIVA A NE OVAKO DA SE TRAUMIRA, pa šta ako pada kiša valjda su ti hoteli prošli neku kontrolu valjda imaju i oni neke inspekcije, mislim prevara BITNO JE DA ONI KOJI RADE PO TURISTIČKIM AGENCIJAMA ZA SEBE I SVOJE OBEZBEDE NAJBOLJE SMEŠTAJE a za obične ljude šipak ili parola SAMO IH DERI NEKA PLAĆAJU OVCE!

Djole

18.07.2017 11:29

Kakva glupost, umalo stradao!?.Ja sam u hotelu Porto Carras i to se verovatno ovde desilo. Tacno je, voda je usla preko jedne terase na hodniku na 4. Spratu i spustila se u dve sobe nize koje su tacno ispod. Ali to je sve. Nije iskljucivana struja, hotel je to resio za par satu i sve je bilo ok. Desava se, pa kisa je padala skoro 12 sati kao iz kabla. Ne razumem ljude koji zele ovu vrstu populizma...ispade kao da se hotel srusio. Sta treba da kazu ovi ljudi u Toroniju koji su stvarno lose prosl

Dragan

18.07.2017 11:46

Stradao od cega Sto rekao Nele Karajlic Ne kontam

Maja

18.07.2017 11:53

Gospodine,aranzman u hotelu sa 5* ne podrazmeva da kisa nece padati i da neka visa sila nece napraviti karambol.Najgore od svega je sto preterujete,pa nece oni trcati da vama nose stvari u takvoj situaciji.Valjda ste trebali da razmisljate o svojoj porodici,a ne o koferima.Verujem da su se pobrinuli za vas,a vi cete sve to naplatiti od osiguranja.

Svetski putnik

18.07.2017 12:08

Vratiće mu možda nesto sitno ili će dobiti popust od 15% sledeći put ako bude išao preko te agencije. Neprijatno je kad bilo sta remeti odmor, ali ovde je čovek prenaduvao do besvesti celu situaciju. Izabrao je nesrećni termin kad se desila oluja, platio vise hiljada evra i verovatno mu je sad namera da mu vrate novac i faktički prodje dzabe uz eto mali peh što se nije kupao par dana. Klasična priča naših ljudi da ispadnu najpametniji ali ovde je hotel resio situaciju tako da od toga nema ništa.

Damid

18.07.2017 12:09

Pa sta trazis dole crna ovco???

E to ti je videla

18.07.2017 12:36

žaba da se konji kuju! 5 zvezdica u Hrvatskoj i tu gde si su nebo i zemlja! Nije mi žao! 2000 eura stavio u dzep i očigledno prvi put sa 5 zvezdica i plus bebu????

AHA

18.07.2017 16:45

@E to ti je videla - imas i cuveni Splicki rostilj kao dodatak . Bezi bre sa vasim kamenjarom pa tamo ni koze ne pasu.

koja

18.07.2017 14:10

Protiv prirode ne pomaže ni hotel sa deset zvezdica.

Teodora

18.07.2017 14:59

Ne ukljucuje Grcka, kao ni srbistan, kao ni bilo koja drzava vreme po zelji turista. JEDNODNEVNA nepogoda najavljena je na sajtovima tacno u dan 7 dana pre nego sto se dogodila. Znam jer i ja sam u Grckoj. Samo jednom mestu na srednjem prstu bilo je nevolja,u drugim mestima na Halkidikiju ni priblizno inome o cemu srbistanski mediji javljaju. A to sto su srpski paradajz/plazma turisti tehnoloski nepusmeni pa ne koriste internet,ne znaju da se pripreme,njihov je priblem.

Krle

18.07.2017 16:48

@Teodora - Dao bih ja tebi "srbistan", da si mi pri ruci!

Nenad

18.07.2017 20:37

Na Sitoniji nema nikakvih problema osim jucerasnje obilne kise. Izuzetak je Toroni gde je usla voda u nekoliko automobila. Bio sam prisutan.Danas sam isao u Solun i nisam imao nikakvih problema. Stanje redovno.

KK

18.07.2017 22:00

Pa za te pare bar da ne prokisnjava hotel.