Zavejan put u okolini Vranja
T. Stamenković
Zavejano Vranje

T. Stamenković

Zavejano Vranje, Foto: T. Stamenković

Prema rečima v.d. generalnog direktora Zdravstvenog centra u Vranju dr Dragana Veličkovića, sedam vatrogasaca-spasilaca i lekar Službe hitne medicinske pomoći uspeli su u nemogućim uslovima da motornim sankama dođu u zavejano selo Smiljević u poljaničkom kraju.

Lekar je u porodičnoj dao terapiju jednoj ženi, koja je doživela infarkt mozga. Spasioci nisu mogli pacijentkinju da prevezu do Zdravstvenog centra u Vranju zbog toga što motorne sanke nisu imale specijalnu vučnu prikolicu. Zdravstveno stanje pacijentkinje iz Smiljevića je stabilno.

Spasilačka ekipa uspela je da pomogne povređenom dečaku iz sela Prvonek kod Vranjske Banje, tako što ga je po kijametu motornim saonicama dovezla do prijemno-trijažnog i hirurškog odeljenja u Vranju.

U Zdravstvenom centru u Vranju ističu da je u noći između 6. i 7. januara u niški Klinički centar hitno prevezena šestomesečna beba zbog uklještenja kile.

Jedna od mobilnih spasilačkih ekipa uspela je da probije velike smetove i na odeljenje hemodijalize doveze dva pacijenta iz zavejanih sela. Meštani sela Studena na planini Kukavica od 5. januara su bez ekektrične energije.

Nestanak struje odmah su prijavili, ali ekipa vranjske Elektrodistribucije još nije stigla da otkloni kvar.

Snežni smetovi u selu su visoki dva metra.