Torta od jagoda
Shutterstock
Torta od jagoda

Shutterstock

Torta od jagoda, Foto: Shutterstock

Ovaj kolač je lagan, sočan i osvežavajuć, a i brzo se priprema.

Sastojci: 200 grama maslaca, 120 grama šećera, kesica vanilin-šećera, četiri jaja, 200 grama brašna, sok od jednog limuna, puna kašičica praška za pecivo, 100 grama čokolade, kašika kakaa, rum.

Krem: 500 grama maskarponea, dva dl pavlake za šlag, 70 grama šećera, 250 grama jagoda, sok jednog limuna

I još: 250 grama jagoda, 70 grama šećera, kesica crvenog preliva za torte ili crvenog želatina.

Jagode voće činija sa voćem

Shutterstock

Jagode voće činija sa voćem, Foto: Shutterstock

Priprema:

Za testo penasto umutite maslac sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i brašno s praškom za pecivo. Testo je gusto. Dodajte sok od limuna i rum, po želji. Pola smese stavite kašikom u pleh obložen pek-papirom, a u ostatak smese dodajte otopljenu čokoladu i kakao. Stavite u pleh sa žutom smesom i poravnajte. Pecite oko 20-25 minuta na 170 stepeni. Za krem prvo usitnite jagode sa šećerom i malo limunovog soka kao pire, pa dodajte maskarpone i umućenu slatku pavlaku. Preko mramornog kolača stavite krem, a preko krema preostale jagode sečene na listiće. Prelijte crvenim prelivom ili želatinom.