Preživeti vrelinu na poslu
Shutterstock
Out su previše široke stvari

Shutterstock

Out su previše široke stvari, Foto: Shutterstock

Ne sme kratko, ne sme otvoreno, providno, ne sme ovo i ono i onda se krčkamo u pantalonama i tesnim košuljama usput kukajući što su nam noge bele ko sir. Kad upekne zvezda, sve bi najradije u kancelariju ušetale u bikiniju, ali pošto je to nemoguće, svakog jutra po 15 minuta kopamo po ormanu tražeći nešto dugačko i zatvoreno, a opet komotno i lagano.
I tako prikladno oblačenje za posao tokom leta postaje prava stilska zagonetka od koje se preznojavamo. S obzirom na to da iz iskustva znam koliko vam je teško da u moru letnjih krpica izaberete prijatne i pristojne komade za posao, predlažem vam tri stvari koje možete nositi na posao po vrućini.

Lepršavo haljinče

Haljine su idealan izbor, posebno ako ste se uspavale i kasnite na posao. Pravo iz kreveta uskočite u lepršavu haljinu i ostaje vam samo da obujete adekvatne cipele iz kojih ne smeju da vam vire prstići. Najvažnije je da ta haljina ne liči na onu za plažu, da ne bude vrištećih boja, da nema duboki dekolte, bretele i da ne bude kraća od 10 centimetara iznad kolena. Neka bude satkana od svedenijeg i prijatnog materijala, ali ne previše ležernog. U prevodu, sve što nosite na plažu ne dolazi u obzir na radnom mestu. Znam, sve ovo zvuči dosadno, ali tako kaže „gospodin kodeks”.

Preživeti vrelinu na poslu

Shutterstock

Preživeti vrelinu na poslu, Foto: Shutterstock

Mini ne, midi da

Znate i same da minići nisu dozvoljeni na poslu, ali ako ipak želite da vam noge vide sunce, rešenje je takozvana suknja A kroja, iliti srednje dužine. Ona je pristojna i prijatna za nošenje, a ukoliko je još i bele boje, laka je za kombinovanje. Sa svakom promenom bluze, košulje i majice dobićete potpuno novu odevnu kombinaciju. Pravilo „10 centimetra“ važi i kad je reč o suknjama i vodite računa da bude od prirodnog materijala kao što je svila.

Što ti dobra majičica

Ako vam je poslodavac malo opušteniji što se tiče kodeksa oblačenja, onda obavezno u svom ormanu imajte nekoliko jednobojnih majica koje možete kombinovati sa čim god želite. Jako su komotne i komforne, a pritom su savršene za slojevito oblačenje (za ispod sakoa) kao i za efektan, ali ne previše kičast nakit. Pantalone uklopljene sa ovakvim majicama i masivnim ogrlicama su pravi izbor za odlazak na posao tokom letnjih meseci. Čipka je možda najidealniji materijal za vrele dane, jer propušta vazduh, međutim čipkane majičice na bretele sa dekolteom nisu za kancelariju. Najbolje je da nabavite neku košulju sličnog materijala, a da se ne providi.

Ne, nikako

Šorts

Teksas šorts nosite u šetnju ili do kafića, ali ne i tokom radnog vremena. U obzir dolaze samo duže varijante šortseva, i to do kolena.

Donji veš koji se vidi

Prerasle ste tinejdžersku fazu, ozbiljnoj poslovnoj ženi ne stoji da joj se vidi veš.

Japanke

Suvišno je polemisati zašto ne japanke, jer se nose na plažu.

Šešir sa velikim obodom

Šešir je super zaštita od sunca, ali do kancelarije.

Korseti

Posao i nije baš dobra lokacija za pokazivanje bujnih grudi.