Princ
Tanjug/AP
Princ

Tanjug/AP

Princ, Foto: Tanjug/AP

Advokat Vilijam Mozi izjavio je da su saradnici slavnog pevača stupili u kontakt s lekarom Hauardom Kornfeldom 20. aprila, dan pre njegove smrti.

Mozi, koji je pravni zastupnik porodice Kornfeld, rekao je da lekar nije mogao odmah da primi muzičara zbog čega je poslao svog sina Endrua da razgovara sa Princom o lečenju. Prema njegovim rečima, Endru Kornfeld je taj koji je zvao hitnu pomoć i policiju pošto je pronašao Prinsa u nesvesnom stanju u liftu rezidencije.

Izvori bliski istrazi o okolnostima Prinsove smrti rekli su agenciji AP da policija istražuje mogućnost predoziranja od lekova protiv bolova na bazi opijata.

Američki sajt TMZ, koji je prvi objavio vest o Prinsovoj smrti, naveo je da je šest dana pre smrti Princ hospitalizovan zbog navodne prekomerne doze veoma snažnog leka protiv bolova na bazi oksidona koji važi za opioidni analgetik.

Rezultati obdukcije očekuju se za nekoliko nedelje.

Prins je bio jedan od najvećih muzičara, sa hitovima kao što su "Cream" i "Kiss". Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain", za kojeg je dobio Oskara za originalnu pesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine. 

Prins dobija ploču na Bulevaru slavnih Apolo teatra!

Slavni muzičar dobiće ploču na Bulevaru slavnih Apolo teatra u Njujorku, saopštili su zvaničnici tog teatra. Ime muzičara pridružiće se na Bulevaru slavnih soul pevačici Areti Frenklin i pop pevaču Majklu Džeksonu. Domaćin ceremonije biće reper El El Kul Džej, a kako je najavljeno, nastupiće brojni američki muzičari. Apolo teatar u Njujorku predstavio je svoj Bulevar slavnih 2010, po uzoru na istoimenu ulicu u Holivudu, u čast crnih muzičara koji su napisali najlepše stranice u istoriji legendarne muzičke scene u Harlemu. Prve ploče otkrivene na trotoaru ispred koncertne sale dobili su Kvinsi Džons, Pati LaBel, Smoki Robinson, Džejms Braun, Gledis Najt i grupa "Pips", Litl Ričard i Ela Ficdžerald.

 

 

Komentari (1)

pravopis ccccc

05.05.2016 13:02

pravilno se kaze i pise zavistan.