Vanja Udovičić
Goran Srdanov
Vanja Udovičić

Goran Srdanov

Vanja Udovičić, Foto: Goran Srdanov

- Odluka Fife je težak udarac na sport...odraz nedoslednosti i potpunog gubljenja osnovnih vrednosti i načela sporta. Posledice ove odluke su nesagledive ne samo u odnosu na nas, već za fudbal uopšte - navodi se u saopštenju Udovičića.

FIFA je na kongresu u Meksiku primila Kosovo u punopravno članstvo.

- Sve reprezentacije država koje ne priznaju jedostrano proglašenu nezavisnost Kosova će biti dovedene u situaciju da igraju protiv selekcije nepostojeće države što će otvoriti pitanje regularnosti svih takmičenja na evropskom i svetskom nivou - naveo je Udovičić.

Ministar kaže da država Srbija neće odustati od borbe da ospori ovu odluku.

- Verujem da će sud za sportsku arbitražu u Lozani poništiti odluke i UEFA i FIFA i jasno zauzeti stav da takvi presedani ne mogu da budu ni tema razmatranja, a kamoli da se ovakve odluke ubuduće mogu donositi u sportu na međunarodnom nivou - naveo je Udovičić.

 

Komentari (1)

milun

13.05.2016 23:32

Prijem Kosova 2015.g u MOK je bio veliki poraz za V.Divca Pre.sedinka OKS i Minstra omladine i sporta Republike Srbije, ali ni glasic nisu pustili! A ovo je samo logicna posledica! O Briselskom sporazumu , nadam se da ce kad tad "neko" za to pred narodom i zakonom odgovoarati!