Hrvatski sabor
Printscreen: Youtube Index.hr
Hrvatski sabor

Printscreen: Youtube Index.hr

Hrvatski sabor, Foto: Printscreen: Youtube Index.hr

Hrvoje Zekanović iz Pokreta za uspešnu Hrvatsku (HRAST) ne odustaje od tvrdnje da je u Istanbulskoj konvenciji definisana rodna ideologija, pa je pozvao poslanike da se izjasne protiv ratifikacije, jer su, kako je objasnio, katolički biskupi bili veoma jasni i eksplicitni u svojim napisima.

Nekoliko SDP-ovih poslanika je imalo repliku na ovu Zekanovićevu konstataciju, ali najviše pažnje privukla je poslanica SDSS-a Dragana Jeckov, koja je odgovorila na srpskom.

Jeckov je navela da je u nekim zemljama koje su već ratifikovale Istanbulsku konvenciju, rodna ideologija prošla "ispod radara", a Zekanovića je upitala šta misli o tome što su je ratifikovale brojne zemlje.

Umesto da odgovori na pitanje, Zekanović je burno reagovao na srpski jezik i upozorio Jeckov da ubuduće govori hrvatski kad se bude javljala za reč.

- Upozorio sam kolegu Mrsića da ne koristi srpski jezik, upozoravam i vas. Pokušajte, potrudite se malo da govorite hrvatski, uplatite neki kurs. U Hrvatskom saboru se govori na hrvatskom jeziku i mislim da, kao kad bi kolega Kajtazi počeo da govori romski ili kolege iz IDS-a da govore italijanski, teško bi se razumeli. Pokušajte, da se možemo razumeti, 'no hard feeling', bila je prilika pa sam vas upozorio - rekao je Zekanović.

Komentari (7)

Marija

12.04.2018 12:55

Pameta razume i zna i vise jezika a za onoga drugoga nemam komentara, jadnicak kad ne razume.

Kosta SO

12.04.2018 13:15

Vidim da je u Saboru gužva kao i u Skupštini. A jezik? Pa nije da je govorila ćirilicom da je ne razume, al' imali smo i mi takvih ludaka.

jok

12.04.2018 13:41

Njega najvise boli sto i on mora pricati srpski jer nemaju cisti hrvatski...

Jasna Simonović

12.04.2018 14:15

Primitivizam

jura

12.04.2018 15:55

Jos je dobro i prosla, sto inace govore jedni drugima...sve krkan do krkana, a i ona prima dobru placu, pa i nije neka steta.

B.k72

12.04.2018 23:20

Kakva budala

Сараџогла

13.04.2018 08:12

Од светског института за језике који је у Немачкој Хрватској је одбијен захтев да се ,,хрватски,, језик призна као самосталан!Одговор је био ДА СЕ У ХРВАТСКОЈ ГОВОРИ СРПСКИМ ЈЕЗИКОМ!Овај замлата по презимену ЗекановИЋ је србин те није ни чудо што мрзи оно што нико паметан не мрзи?Он је требао да каже ГОСПОДО,ГОВОРИТЕ ЛАТИНИЦОМ А НЕ ЋИРИЛИЦОМ? ПС. Омладина долази из Хрватске у Београд као туристи. Изненаде се да говимо истим језиком.У ствари ми срби говоримо хрватским! Ето,да се радују!