Tuča pesnica
Profimedia
Tuča pesnica

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

"Moj sin je držao telefon u rukama, dok su policajci Nenad Đorđević i Saša Savić tukli Ivana Popovića. Savić je pomislio da ih snima, pa mu je prišao i tražio da pregleda mobilni. On je to odbio tvrdeći da nije ni uključio kameru. Saša je tada uperio pištolj u njega i zahtevao da mu da uređaj. Preplašen, on je to učinio i pobegao u lokal".

Ovako počinje priču za "Novosti" Aleksandar Stanojević, otac maloletnog M.S. (14) koji je doživeo traumu tokom proslave Nove godine u Beloj Palanci. Osnovac je sa drugovima bio na proslavi u jednom lokalnom klubu, a oko jedan sat posle ponoći spazio je gužvu ispred lokala, pa je izašao da vidi šta se događa.

- Muškarac je ležao na zemlji. Policajac Nenad Đorđević, zvani Parkadžija, držao mu je ruke na leđima, a Saša Savić ga je šutirao - priča Stanojević.

- Popovićevu suprugu Aleksabdru, koja je vrištala i plakala, držao je naš sugrađanin Nemanja R.. U uverenju da je snimio njega i njegovog kolegu dok su tukli Popovića, Savić mu je oteo mobilni telefon pod pretnjom pištoljem.

Šta se desilo u novogodišnjoj noći, Aleksandar Stanojević saznao je tek sutradan.

Savić je rekao Nemanji R. da kontaktira sa dečakovom sestrom, vrati mu telefon i zapreti da nikome ne priča šta se dogodilo.

Kada je ćerka sve rekla Aleksandru, a sin potvrdio, otišli su u policiju i podneli prijavu. Tamo je sreo Ivana Popovića (31) koji je bio brutalno pretučen.

Popović je sa suprugom Aleksandrom bio na proslavi Nove godine u jednom baru. Prema njegovim rečima, oko jedan sat posle ponoći izbila je svađa između njega i jednog gosta.

- Taj dečko me je optužio da sam dodirnuo njegovu devojku, što nije istina - priseća se Popović.

- Pokušao sam da mu objasnim da to ne bih uradio, naročito u prisustvu supruge, ali bezuspešno. Izbila je svađa i svi su dotrčali da nas razdvoje. Policajci Saša Savić i Nenad Đorđević, koji su bili ispred kluba, samo su uleteli unutra. Mene i moju ženu izveli su napolje i ubacili u policijski automobil. Na moje pitanje gde nas vode, odgovorili su "Tamo gde treba".

Kada je vozilo prošlo pored policijske stanice, Popović je posumnjao da nešto nije u redu. Auto se pokvario u Karađorđevoj ulici, pa je Savić izašao da ga popravi.

- Kada sam pitao drugog policajca, koji je ostao u kolima gde nas vode, on me je upitao zašto sam dirao devojku drugog čoveka. Dva puta sam mu objašnjavao da je nisam ni takao, a onda me je on izvukao iz automobila i počeo da me tuče. Udario me je u glavu i šutnuo u međunožje. pao sam. Dok me je jedan držao, drugi me je šutirao - tvrdi popović za "Novosti".

Popović objašnjava da je video dečaka sa telefonom i da su policajci pomislili da ih snima. Njegova supruga je tad istrčala iz auta, a Ivana su vezali.

- Tada sam izgubio svest. Odveli su me u policijsku stanicu gde su me držali tri sata, a posle su me prebacili u bolnicu - priseća se Popović.

Iz MUP-a navode da su u vezi sa ovim događajem, policijskoj stanici u Belojn Palanci podnete pritužbe na rad dvojice policijskih službenika.

Postupajući po prijavama, utvrđeno je da je bilo propusta u radu dvojice pripadnika MUP-a, protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog teških povreda službene dužnostzi. Do okončanja postupka, privremeno su udaljeni sa posla. Ceo slučaj prosleđen je nadležnom Tužilaštvu.

Komentari (6)

Gradjanin

13.01.2017 00:02

Policija MORA da ocisti svoje redove ako misli da ih gradjani postuju. Ovih dvojica moraju da dobiju otkaz i da krivicno odgovaraju, JOS TEZE, nego da su bili bez uniforme.

profesor

13.01.2017 01:19

@Gradjanin - "Osnovac je sa drugovima bio na proslavi u jednom lokalnom klubu". Normalno je da dete od 14 godina bude posle ponoći van kuće. Verovatno je pio samo kiselu vodu.

DRAGANA

13.01.2017 08:08

@Gradjanin - Policija MORA da ima određeni stav da bi je građani poštovali.A ne da se sa njima raspravljaju,svađaju i prepucavaju.Policija je policija ,a mladi ljudi u sve većem broju postaju huligani.Pa sad ako ih već roditelji nisu vaspitali ,niti škola,onda neka ih vaspitava policija dok ne bude kasno.

Natalija

13.01.2017 08:42

Njih dvojica su bruka i sramota za policiju! Nije prvi put da su suspendovani. Otkaz je najmanje sto zasluzuju.

brat ljubo duhovnik

13.01.2017 14:24

da su neki moji, te policajce vise bilo ne bi

jeca

13.01.2017 23:33

@brat ljubo duhovnik - Uf,uf,uf,ma ti si faca a prvo da se opismeniš?