Marko Đurić
Tanjug/Sava Radovanović 1-3-18
Marko Đurić

Tanjug/Sava Radovanović 1-3-18

Marko Đurić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Neka se Kadri Veselji ne veseli jer Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane ''Republike Kosovo'', ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, a on će biti srpski državljanin", poručili su iz Kancelarije za KiM.

Veselji je, naime, za tv T7 ustvrdio da nema mogućnosti za "promenu granica" u regionu ali bi, ipak, najviše voleo kada bi Kosovu pripale opštine juga centralne Srbije, Preševo i Medveđa, ako bi Srbija na to pristala, s tim da, kako kaže, "naša država nema šta da da Srbiji".

U saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima se navodi da Veselji može želeti i da zemlja Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno, kao što nisu realni ni njegovi snovi o Preševu, Medveđi i Nišu, ili takozvanoj „velikoj Albaniji“.

"Kadri Veselji, inače poznat po tome što voli da preti ratom i otimanjem teritorija, treba da zna da nije mudro pretiti nasiljem, pogotovo ne jačem od sebe", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se i da je nastupilo vreme dijaloga, u kojem se problemi, kako se navodi, ne rešavaju podmuklim napadima iz potaje, što njemu kao nekadašnjem komandantu terorističke OVK možda nije lako da razume, ali vremena će biti i za suočavanje sa realnošću.

Komentari (1)

Сараџогла

22.03.2018 12:54

За то се треба борити?Али,Ђурићу,синко,касно је ... Босански срби нам довели Титу а он је намерно допутио најезду албанаца а овде нико није смео да писне.Албанци унаказили србина а Титини официр изјавио КАКО ОН ТО САМ СЕБЕ ... Старији основци знају да је Космет ПРОДАТ И ПРЕДАТ?Оно што се Србији црно пише тек долази - БОСАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ!ПОЛАКО ИЗБЕГЛИ СРБИ ИЗ БОСНЕ ГРАБЕ ДИРЕКТОРСКА МЕСТА?Јуче сам био у београдској државној фирми где је директор босанац.Ужас сам затекао!Брука и срамота!