Sveća
Profimedia
Hari Din Stenton

Profimedia

Hari Din Stenton, Foto: Profimedia

"Kum II", "Alien", "Pariz, Teksas", “Pretty in Pink”, “Twin Peaks", "Divlji u srcu", "Bekstvo iz Njujorka", "Iskušenje Isusovo", "Zelena milja"... Ako ste želeli da napravite kultni film, trebao vam je on!

Hari Din Stenton, glumac koji je obeležio ove, ali i brojna druga ostvarenja "sedme umetnosti", preminuo je u 91. godini.

Stenton je, javlja portal TMZ, preminuo mirno, u bolnici Sedars-Sinaj u Los Anđelesu.

Ovaj karakterni glumac stekao je svetsku slavu u kultnom ostvarenju "Pariz, Teksas" Vima Vendersa, u kojem je glumio čoveka koji pokušava ponovo da se poveže sa svojom izgubljenom ženom. Film je, uz njegovu fantastičnu glumu, zauvek obeležila i kultnim učinila i muzika Raja Kudera.

Stenton je sarađivao i sa Dejvidom Linčom u takođe kultnom ostvarenju "Twin Peaks". Bio je to jedan od milion razloga da se čuveni režiser na dirljiv način oprosti od sjajnog glumca.

- Veliki Hari Din Stenton je otišao. Otišao je Veliki. Nema drugih kao što je Hari Din. Svi su ga voleli. I to s dobrim razlogom. Bio je veliki glumac (zapravo, mnogo veći od toga), i veliki čovek. Bilo je tako divno biti u njegovom društvu! Zaista ćeš nedostajati, Hari Din! Šaljem ti svu ljubav, gde god da si sada! - napisao je kultni režiser o ovom kultnom glumcu.