On tvrdi da je zemlja ravna!
printscreen
On tvrdi da je zemlja ravna!

printscreen

On tvrdi da je zemlja ravna!, Foto: printscreen

Američki jutjuber Di Merbl pokušao je da dokaže da zemlja ipak nije okrugla. Kupio je avionsku kartu iz Južne Karoline do Sijetla, iz jugoistočne do severozapadne zemlje SAD-a.

Sa sobom je poneo i libelu kojom bi, kako tvrdi, dokazao da je zemlja ravna.

"U vreme trajanja mog video-zapisa od 23 minuta i 45 sekunde avion je prešao 327 kilometara“, ističe u video-snimku ovaj Amerikanac.

"Prema sfernoj trigonometriji koja bi trebalo da objasni heliocentrični model, ovo bi trebalo da rezultira zakrivljenjem od osam kilometara. Kao što ćete videti, na osnovu merenja, tog zakrivljenja nema", dodaje.

Video-snimak je ubrzo postao viralan, a na ovaj "eksperiment“ mnogi su imali komentar.

"Ja zaista ne znam šta je ova osoba očekivala da se desi“, "Ti to ozbiljno?", samo su neki od komentara. Ovo je njegovo objašnjenje.

 Pročitajte i:

Komentari (3)

MS

16.09.2017 20:08

Pa naravno da ce libela celo vreme da bude ravna, i kada bi se okretali oko Zemlje libela bi uvek pokazovala da je libela pod uglom od 90 stepeni tj. da je ravna jer postoji Zemljina teza koja sve stvari vuce prema centru tj Zemljinom jezgru.

qwert

16.09.2017 20:13

pa postoji gravitacija koja sve vuce prema zemljinom centru zato se i nije pomerio mehuric. Neki retardi to nikad nece shvatiti.

Kolporter

16.09.2017 21:04

Pored tolike tehnologije i kamera visoke rezolucije kao i satelita koji kruže okolo još uvek ne postoje prave slike naše planete,o video zapisu i da ne pričamo.