Nemanjići
FOTO: promo
Nemanjići

FOTO: promo

Nemanjići, Foto: FOTO: promo

Pismo je potpisao predsednik Programskog saveta, dr Milivoje Pavlović, koji nam je potvrdio da je ono poslato, a da se u dopisu zahtev obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne publike javnosti posle emitovanja prve epizode. Pavlović je naveo i da će nakon toga konačna odluka biti na menadžmentu i urednicima RTS-a, čije ingerencije i uvažavaju, kao i načela slobode stvaralaštva i dodao da se "iskreno nada da je nastavak serije bolji i da će biti smanjena ili sasvim otklonjena preduga lista primedbi na prvu epizodu".

Predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić potvrdio je da je pismo Programskog saveta stiglo na adresu ovog tela.

- U pismu se zahteva da članovi programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda serije. S obzirom na to da to do sada nije bila praksa, s tim zahtevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sednici - rekao je Vuletić, dodajući da će o stavu Upravnog odbora Programski savet biti blagovremeno informisan.

Nastavak emitovanja serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine", po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, inače je svakako planiran tek za februar.

Komentari (10)

Oscar

13.01.2018 20:40

Pa dobro sunce vam vaše što ne pogledaste pre nego što stucaste tolike pare? Koja vajda sad od gledanja?

nedjo

13.01.2018 20:46

sunce ti,zar ne bi trebalo da se to unapred pregleda,bilo sta da je u pitanju,nego da se svašta pušta?

Slobodan

13.01.2018 21:03

Sramota da niko nije pregledao pre sramote.

Margarin

13.01.2018 21:38

Ma nema od otkazivanja nista! 20 epizoda je vec snimljeno, a naravno novci su vec otisli... Veliki propust RTS-a

Nena Teo

13.01.2018 23:38

Moze nesto biti i lose i dobro i verodostojno i promaseno.. Ali, prekinuti emitovanje... Nemoguce.. U stvari moguce kod nas. Ko to odlucuje? Ko to sugerise javnosti? Kome to toliko smeta? Ukinite i istoriju u skolama. Toliko neistine pa i lazi u njoj.. Pa to je nasa istorija. Dok drugi prekrojavaju i izmisljaju svoju mi gazimo po nasoj. Moze i da mi se ne svidja.. Ali, ukiniti emitovanje.. Sramota.. Nasi dobri glumci.. Steta sto se tim pozivom bave u pogresnoj zemlji.

momazver

14.01.2018 09:47

@Nena Teo - Istorija o Nemanjićima,OBJEKTIVNA,postoji,.Ovde je medjutim LOŠE scenografski,kostimografski,šminkerski,fotografski,pa i glumački,ZNAČI REŽISERSKI, prikazana.Možda smo razmaženi, ali deseci svetskih serija na sličnu temu POKAZALI SU NAM KAKO SE TO RADI I KAKO TO TREBA DA IZGLEDA!UKINUTI EMITOVANJE I KADA PRODUKCIONO BUDEMO SPOSOBNI NAPRAVITI PRAVU STVAR.P.S.Pitajte Miljena Krekovića-Kreku kako treba npr.da izgleda scenografija, a ne da dvor i kuće mirišu na svež firnajz!!

Gledalac

14.01.2018 09:56

Dokle vise cenzure! Ovde razne interesne grupe samo cekaju momenat da se medjusobno razracunavaju. Mnogo lici na 1989. kad je spreceno prikazivanje Seoba po romanu Milosa Crnjanskog, a u reziji Aleksandra Petrovica.

Ja

14.01.2018 10:37

Po svemu sudeci i sami su uvideli, ne bi oni tek tako ovo uradili s obzirom na ulozeno. Komentarisem samo ovo prikazano, glavni glumac u prvoj/pilot epizodi nikako nije smeo dobiti tu ulogo, iz milion razloga s obzirom na tematiku...itd. itd.

Stevan

14.01.2018 11:21

Pustite ljudi tu seriju neka ide pošto je snimljena.Ne može biti toliko loša budući da igraju dobri glumci a željno smo očekivali istoriske filmove i serije.O seriji ćemo pisati komentare kada je odgledamo i biće to dobro.

radica

14.01.2018 12:16

Ispodprosečni glumac Nelević, jedino adekvatan za uloge u sapunicama - "Pjeni od mora" i "Našoj maloj klinici" igra osnivača dinastije Nemanjića, Stefana Nemanju. A poznat po svom antisrpstvu i montenegrinskim pljavačinama po našoj zemlji i našoj istoriji. Lice koje mu je dodelilo ulogu slavnog srpskog velikana bi trebalo KRIVIČNO da odgovara. I to pod HITNO!